Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

18 skønne æbleopskrifter…

10 kommentarer
Inspiration

I september og oktober er det som bekendt højsæson for æbler, men selvom man tænker kreativt, så kan det godt nogle gange knibe med inspiration til at få brugt alle de mange, dejlige æbler – især hvis man er den heldige ejer af et æbletræ, som barer bugner af moden frugt – og det er jo også synd, bare at lade æblerne ligge på jorden og gå til spilde.

Derfor har jeg i dag lavet dette her inspirationsindlæg og samlet ikke mindre end 18 skønne opskrifter med æbler og vi starter selvføgelig med noget så klassisk som en gammeldags æblekage med makroner og flødeskum.

Lækre æbleboller med kanel…

Æbleboller er ikke bare saftige, lækre og nemme at lave. De har også en let sødlig smag af æbler og kanel, hvilket gør det oplagte som er sundere alternativ, når den lille (lækker)sult melder sig.

Morgenmads-crumble med æble og kanel…

Om efteråret og vinteren er det nogle gange rart at starte dagen med en portion varm morgenmad og denne her morgenmadscrumble med æble og kanel er ikke bare sund og dejligt mættende – det smager også som at spise kage til morgenmad.

Æblekage med kanel – den nemmeste opskrift…

Ingen indlæg om æbler uden et par opskrifter på skønne æbletærter og den første kommer her – den her æblekage med kanel er så nem at lave, at man tror det er løgn. Den indeholder kun ganske få ingredienser og ingen fedtstof overhovedet, men den smager forrygende.

Skøn broccolisalat med æble, druer og bacon…

Pep den klassiske broccolisalat lidt op – broccolisalat med æbler, druer og bacon er et hit og den passer perfekt til flere af efterårets skønne retter, som fx forloren hare og vildt.

Bagte æbler med marcipan og kanel creme fraiche…

Bagte æbler med marcipan og kanel creme fraiche er en relativ simpel og nem lille dessert, men ikke desto mindre er den skøn. Faktisk hører bagte æbler til blandt nogle af de allerførste retter, som jeg og min lillebror begyndte at lave derhjemme, da vi var små, så her kan alle altså være med.

Krydret æblesmør med kanel og vanille…

Krydret æblesmør med kanel og vanille – lækker marmelade som er perfekt på brød og boller, i pandekager og på yoghurt eller skyr og på trods af navnet, så har det altså ikke noget med smør at gøre. Der er blot tale om en kompot, der er kogt ind så længe, at den er blevet cremet og smørbar.

Bagt makronæblekage med sprød overflade…

Indlæggets æbletærte nummer 2 bliver denne her skønne makronæblekage. En forrygende lækker kage med en dejlig smag af makroner og æbler. Server med creme fraiche, vanilleis eller flødeskum.

Varm krydret æbledrik…

Hvis man har mange æbler i haven og desuden har en saftpresser til rådighed, så er det oplagt at lave en ordentlig omgang æblemost. Saften kan holde sig hele vinteren, hvis den fyldes på plastflasker og opbevares i fryseren og noget af saften kan man så passende bruge til at lave en portion varm og krydret æbledrik. En perfekt sjælevarmer på en kølig efterårsdag.

Efterårstærte med kylling, bacon, spidskål og æbler…

Indrømmet – der er absolut flest søde opskrifter i det her indlæg, men der er også blevet plads til et par af de salte. Her er den en lækker efterårstærte med fyld af kylling, bacon, kål og æbler.

Breadpudding med æble og kanel…

Breadpudding med æble og kanel – en skøn dessert, som smager ret meget a la “arme riddere” og særdeles oplagt, hvis man har en rest franskbrød, som skal bruges.

Æble-karamel tærte…

Denne her æble-karamel tærte er ikke bare lækker, den er også dejlig nem at lave – især fordi at karamellen består af en dåse kondenseret mælk, som fordeles på tærtebunden sammen med æblerne, hvorefter den på magisk vis laves om til karamel under bagningen.

Fuldkorns-kanelbrød med æble og mandler…

Der er ikke meget, der slår et hjemmebagt kanelbrød fyldt med kanel-remonce, men skal det alligevel være lidt sundere og stadigvæk lækkert, så kan jeg anbefale det her fuldkorns-kanelbrød med æble og mandler.

Æbletærte med kanel og marcipan…

Er der noget, der fungerer, så er det kombinationen af æbler, kanel og marcipan og det er lige hvad der er i denne her æbletærte med kanel, som langt henad vejen minder om en skøn mazarintærte.

Boller i karry med æble og løg…

Et andet “perfect match” er karry og æbler, så overvej gerne at lave en portion boller i karry med æbler og løg. Er det ikke alle i familien, der bryder sig om frugt i maden, så server æblerne i en skål for sig og drys dem over retten ved servering.

Sprøde æblefisk med marcipan…

Jeg lærte at lave de her sprøde “æblefisk” med marcipan, da jeg havde hjemkundskab i skolen. Dengang var det godt nok uden marcipan, så det har jeg selv tilføjet sidenhen, hvilket absolut ikke gør dem ringere, hvis jeg selv skal sige det.

Æbleflæsk med timian…

Æbleflæsk med timian – den klassiske frokostret, som efter min mening hører både efteråret og ikke mindst julen til.

Amerikansk apple pie…

Og endelig det seneste skud på æbletræet, denne her amerikanske apple pie, som jeg bagte for nyligt og som jeg allerede leder efter en undskyldning for at bage igen. Hold nu op hvor var den sprøde tærte med de lune, karamelliserede æbler lækre.

Subscribe
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Inge
5 år siden

Jeg vil gerne modtage madplaner

Angelina kaarløv
4 år siden
Svar  Inge

Jeg ønsker alt modtager de opskrifter

Lene
4 år siden

Jeg vil rigtig gerne modtage dine. mad planer🤗

Visti
1 år siden
Svar  Lene

Jeg synes de er er helt helt skønne opskrifter tak

Else Marie Busk
4 år siden

Jeg vil gerne modtage opskrifter og madplaner