Lasagne og bagte rodfrugter…

0 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Hovedretter, Oksekød, Opskrifter, Pastaretter - opskrifter med pasta
Gå direkte til opskriften

I aften har vi fået en lækker lasagne og dertil bagte rodfrugter. Forleden købte jeg en pose blandede rødbeder i forskellige farver og de var meget flotte at se på, imens de lå i fadet og ventede på at komme i ovnen. Desværre forsvandt en pæn del af farven, imens de bagte, men de var nu vældig fine alligevel.

Lasagnen blev lavet som jeg plejer – ikke nogen bestemt opskrift, men inspireret af hvad vi nu lige har i huset af grønsager. I dag blev det til løg, hvidløg, tomater og peberfrugt.

Bechamelsaucen laver jeg aldrig på opbagt sauce. Derimod varmer jeg mælk i en gryde, jævner med en meljævning og smager til med salt, peber og revet muskat. Jeg synes, lasagne er fed nok i sig selv med alt den revne ost, uden at jeg også behøver lave en opbagt sauce med smør i.

Lasagne.

800 gr. hakket oksekød
olie
3 store løg, halverede og skåret i tynde skiver
3 fed hvidløg, finthakkede
2 ds. flåede tomater
2 ds. tomatpure
2 røde peberfrugter i små tern
2 tsk. basilikum
salt og peber

Bechamelsauce.

5 dl. mælk
2 spsk. hvedemel
vand
muskatnød, fintrevet
salt og peber

Desuden.

Revet ost
Lasagneplader

Det hakkede kød brunes godt i olie i en gryde. Når kødet er godt brunet tilsættes løg og hvidløg. Løg og hvidløg brunes med ca. 5 minutter og herefter tilsættes flåede tomater og tomatpure. Der skrues helt ned for varmen og saucen småkoger ca. 30-45 minutter. Jo længere tid retten for lov til at simre, jo mere intens vil smagen i kødsaucen blive.
Til sidst røres peberfrugt i tern i saucen og der tilsættes tørret eller frisk basilikum og smages til med salt og peber.

Mælken opvarmes i en gryde. Ryst en meljævning af vand og mel og jævn mælkesaucen. Lad saucen koge op og smag til med muskatnød, salt og peber. Sæt saucen til side.

Læg lasagnen sammen med lasagneplader. Først et lag bechamelsauce, herefter lasagneplader, kødsauce, bechamelsauce og revet ost. Fortsæt med lasagneplader, kødsauce, bechamelsauce og revet ost til der ikke er mere. Husk at slutte med et lag kødsauce og pynt med lidt bechamelsauce og revet os.
Lasagnen bages v/ 200 grader i 30-40 minutter, afhængig af størrelse og mængden af væde i kødsaucen.

Bagte rodfrugter.

Blandede rodfrugter, i alt ca. 500 gr
3-4 spsk. god olie
salt og peber
evt. krydderier efter smag

Rodfrugterne renses eller skrælles og skæres i skiver eller grove tern. De hældes i en pose, olie tilsættes sammen med salt og peber og posen rystes, så olie og krydderier fordeles på alle rodfrugterne.
Rodfrugterne fordeles i et fad og bages sammen med lasagnen til de er møre og lækre. De skal have nogenlunde lige så lang tid som lasagnen.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)