I dag fik jeg bagt de cookies med daim som jeg snakkede om forleden dag. Opskriften er egentlig ikke det store hokus pokus, jeg brugte en helt almindelig opskrift på cookies og tilsatte så hakket daim istedet for de sædvanlige nødder og hakket chokolade. En anden gang kunne jeg måske godt finde på at tilsætte hakkede mandler til cookies med daim, for at få lidt mere crunch, men denne gang blev det bare med daim og de blev rigtig lækre…

Cookies med daim.

12-16 stk.

150 gr. smør
150 gr. sukker
1 æg
1 tsk. bagepulver
2 tsk. vanillesukker
180 gr. mel
2-3 stk. dobbeltdaim

Smør og sukker piskes lyst og skummende med en elmikser. Ægget tilsættes og der røres godt. Bagepulver, vanille og mel sigtes sammen og tilsættes dejen. Daimen hakkes groft og røres i dejen.
Dejen trilles til store kugler og sættes på en bageplade. Der skal være afstand mellem kuglerne, for de hæver til ca. dobbelt størrelse.
Bag kagerne ved 180 grader i ca. 10 minutter til de er gyldne i kanten.

Hvor har det altså været et flot vejr i dag. Blå himmel, høj sol og en masse glitrende sne efter det voldsomme snevejr i går. Kæresten og jeg benyttede lørdagen til at køre en tur til Centrum Byg i Middelfart og indsamle materiale og inspiration til væres nye køkken og badeværelse. Vi overvejede også, om vi skulle have en is ved den berømte isbod (den ligger lige når man er kommet over til Fyn via den gamle Lillebæltsbro), men det var lige et nummer for koldt til, at vi rigtigt havde lyst. Istedet endte vi med, at køre tilbage til Vejle og spise lækker frokost – bagel med tunmousse til mig og brunchbuffet til kæresten, på en café. Vi nåede også lige et smut på biblioteket efter min reserverede “Rollinger og Roulader” som jeg skal bladre lidt i her i aften…

Vel hjemme tog kæresten i huset og fik kørt en masse på lossepladsen og jeg gik en dejlig tur med mine forældres hund. Hvor var det lækkert varmt i solen – røde kinder og frisk luft – skønt. Og godt jeg havde mine solbriller på 🙂

Her til aften har menuen bare stået på boller i karry med gulerodssalat, men det går jeg ud fra at jeg laver som de fleste andre, så ikke nogen opskrift der. Om lidt vil jeg hoppe ind til kæresten, han lokker både med isvafler, slik, te og osterejer, så jeg tror han savner mit selskab. I øvrigt skal jeg jo se Kriminalkommisær Barnaby – ja, jeg synes han er hyggelig. Ikke mere fra mig i dag, men vender tilbage i morgen med en ide til en kage, som har rumlet rundt i mit hoved i nogle dage efterhånden – nu skal det vise sig, om ideen kan bære.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)