Rejesalat-1-1024x658

I aften har menuen stået på super lækker rejesalat og wienerschnitzler med klassisk tilbehør, for slagteren havde tilbud på nogle kæmpe kalveschnitzler. Til forret fik vi en hurtig hjemmekomponeret rejesalat, som var meget lækker. Sødmen fra mango og skarpheden fra forårsløg og chili var lige i skabet, så det er ikke sidste gang vi får den salat. Der blev brugt en chiliolie fra Vom Fass og desuden sød chili sauce. Jeg kan godt lide, at dressingen er lidt skarp, men det kan man jo selv justere, så det passer ens smagsløg. Vi lunede et flute i ovnen og så var der ellers den lækreste lørdagsmiddag.

Jeg er godt nok mæt, men hvor er det lækkert med sådan noget “solid” mad engang imellem. Det er sådan noget man ikke får så tit, når man tilhører min generation og det er egentlig synd, at sådanne retter er på vej ud og mange på min alder i dag primært lever af kød stegt på pande, kartofler fra frost og sauce af pulver. Det er der i hvert fald en hel del af min omgangskreds der gør, nok mest drengene, men pigerne står heller ikke tilbage.

Jeg kan ikke huske hvor, men jeg læste et eller andet sted, at vores generation ikke rigtigt interesserer sig for at lave mad, og af den grund er de færreste af os rent faktisk istand til så simpel en ting, som at stege en kylling – altså en hel kylling, vel at mærke – det er ikke en foliekylling fra Netto, der er tale om, for det kan de fleste trods alt godt, men det er jo sørgeligt.

Rejesalat med mango og forårsløg.

3-4 pers.

200-300 gr. rejer
1 mango
1 bdt. forårsløg

Dressing.

4-5 spsk. græsk yoghurt 2 %
lidt chili olie efter smag – kan udelades
2 spsk. sød chili sauce
salt og friskkværnet peber

Ingredienserne til dressingen røres sammen. Afdryp rejerne og vend dem i dressingen. Skræl mangofrugten og skær frugtkødet i mindre tern. Rens forårsløgene og skær dem i ringe. Lige inden servering vendes mango og forårsløg i salaten. Server med flute eller godt brød, evt. på en bund af salatblade.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)