I dag har jeg lavet en omgang romkugler. Jeg ryddede op i nogle kagedåser og pludselig fandt jeg en rest skildpaddebrownie i en af dem. Den skulle, mildt sagt, have været spist for nogle dage siden og den var da også lidt tør i kanterne, men jeg hader at smide mad væk. Ikke at vi spiser mad der er sundhedsfarligt eller sådan noget herhjemme, men det giver altså alligevel lidt stof til eftertanke, at hver dansker i gennemsnit smider 63 kg. mad ud om året…altså det er jo mere end jeg vejer – sygt!!!

Men hvad gør man så med sådan 6-7 stykker brownie, der ikke ligefrem var til at spise i deres daværende tilstand? Man finder food processoren frem og glæder kæresten, der ligger syg, med hjemmelavede romkugler.

Romkugler.

20-40 stk.

Ca 500 gr kagerester – gerne noget chokoladekage eller wienerbrød
1-2 spsk hindbærmarmelade
1-2 spsk kakaopulver, det skal være det rigtige, ikke noget med Nesquick her
Romessens efter smag

Krymmel eller kokos til pynt.

Kageresterne kommes i foodprocessoren eller en køkkenmaskine og hakkes til en finddelt rasp. Når kagen er findelt tilsættes marmelade. Start med 1-2 skefulde og kør igen. Der kan altid tilsættes mere marmelade, hvis konsistensen er for tør og smuldrende. Når det hele er rørt til en sammenhængende masse, tilsættes kakaopulver og romessens efter smag. Igen gælder samme regel som med marmeladen – start med lidt og tilsæt mere indtil smagen er der. Det er individuelt hvor meget kakao og romsmag, man ønsker i romkuglerne.

Form massen til små eller store romkugler og tril dem i krymmel eller kokos. Opbevar dem på køl, de smager bedst hvis de er lidt kolde – det er i hvert fald min erfaring.

I dag har vi fået indstalleret gulvvarme i vores nye badeværelse og i den ene stue. I den anden stue fik vi installeret brændeovn forleden, så nu behøver vi da ikke frygte at komme til at fryse mere. Jeg er stadig dybt imponeret over, at man kan installere gulvvarme i en stue med gamle afhøvlede trægulve, men det er overhovedet ikke til at se og det er skønt at slippe for alle de gamle radiatorer. Huset er jo en gammel sag, så vi har fjernet en hel del gamle radiatorer og foreløbig erstattet med brændeovn og gulvvarme. I allersidste ende er det meningen, at det gamle oliefyr skal smides af h… til, men det bliver først når vi kommer igang med kælderetagen engang til sommer. Foreløbig gælder det 1. sal og stueetagen.

Hvor har det da været lækkert vejr i dag. Over 13 grader og de små krokus og vintergækker er for alvor kommet igang med at blomstre i haverne. Jeg har købt bunkevis af påskeliljer – jeg synes, de er så fine,når de står i fuld blomst i en vase og så koster de jo ingen penge. 5 kr. for et bundt á 10 stk kan vist ikke siges af være dyrt. De er lidt uskønne lige i starten og desuden også umulige at arrangere pænt i en vase, men i løbet af 1-2 dage er de jo fuldt udsprungne og så lyser de gule forårsbebudere stuen op.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)