I dag har jeg bagt en portion af disse fantastiske (og meget vanedannende) boller, som jeg kun kan opfordre Jer til at prøve. Jeg har ladet mig inspirere til grunddejen af piskeriset, men gjorde bollerne lidt grovere ved at tilføje græskarkerner og fordoble mængden af valnødder. Desuden kom jeg ekstra rosiner (de store jumborosiner) og hakkede økologiske abrikoser i dejen. Jeg er vild med græskarkerner og elsker det “crunch” de giver bollerne. Næste gang vil jeg prøve også at drysse lidt græskarkerner som topping på bollerne, inden de ryger i ovnen.

Bollerne har foreløbig holdt sig saftige og lækre i 4 dage pga. fugten fra nødder, rosiner og abrikoser. En kæmpe succes, som jeg absolut vil bage igen og igen.

Müslibrud med banan, tørret frugt og nødder.

9 store brud.

50 g gær
5 dl kærnemælk
2 spsk honning
2 tsk. havsalt
2 modne bananer
100 g havregryn
100 g valnødder, grofthakkede
200 gr. jumborosiner
100 gr. usvovlede abrikoser, grofthakkede
150-200 gr. græskarkerner
400-500 g hvedemel

Gær opløses i kærnemælken, honning og salt tilsættes. Bananerne moses og tilsættes mælkeblandingen sammen med havregryn, nødder, rosiner, abrikoser og græskarkerner. Der røres rundt og hvedemel tilsættes til sidst til dejen er mættet. Ælt dejen til den er sammenhængende. Den vil stadig være rimelig fugtig og klistret. Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time i skålen på et lunt sted, slå dejen sammen og sæt den i klatter på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve tildækket endnu en time, og pensl dem med vand. Bages i 20-25 min. ved 200 grader, til bollerne er gyldne og gennembagte. Hvis man ønsker et knap så rustikt look, så kan man glatte bollerne med vandet, mens man pensler dem.

Lad bollerne afkøle på risten og opbevar dem i en plastikpose. Hvis man ønsker at fryse nogle af bollerne, er det en god ide at pakke dem i poser og fryse, mens de stadig er lune.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)