Til aften har vi fået en hjemmekomponeret ret, nemlig spinatpandekager med skinke og ost indeni. Det smagte virkelig godt, var nemt at lave og meget mættende – vi kunne i hvert fald ikke spise mere end 2 pandekager hver og kæresten fik endda den sidste 1/4 af min. Pandekagerne blev bagt som helt almindelige madpandekager på ren hvedemel, så de var ikke så avancerede.

En anden gang kunne jeg måske godt finde på at gøre dem lidt grovere, evt udskifte lidt af hvedemelet med spelt eller noget i den retning. På den anden side – der er nogle ting, som man ikke skal pille ved og nu var der jo også spinat i pandekagerne og salat ved siden af, så måske jeg bare skal lade det være sundhed nok.

Jeg kan jo også risikere, at pandekagerne bliver så sunde og mættende, at vi kun kan spise én hver, hvis jeg gør dem grove og det vil godt nok være ærgerligt. Til gengæld kunne jeg godt finde på at eksperimentere med en anden slags fyld, evt noget kylling eller hvad jeg nu kan finde på, men ellers smager de altså superlækkert med ost og skinke – som så i dag var udskiftet med hamburgerryg, hvilket jeg meget ofte gør, da jeg tit synes, meget af det skinke man kan købe er noget uregulært i det.

En decideret pandekageopskrift har jeg ikke, for de bliver lavet lidt på gefühl. Som regel sjasker jeg mel, mælk og 2-3 æg i en skål til det har passende pandekagekonsistens og smager så til med salt, men jeg skal prøve, at beskrive hvad jeg gjorde så godt som muligt.

Spinatpandekager med skinke og ost.

ca. 10 stk.

4-5 dl mælk
3 dl mel
3 æg
2 tsk. salt
friskkværnet peber
4-5 spsk. olie
200 gr. optøet og afdryppet spinat

Smør til stegning

Skinke eller hamburgerryg i skiver
Revet mozzarella

Hæld mælk og æg i en skål og pisk det sammen med håndmixeren. Tilsæt mel lidt efter lidt, til blandingen har en passende pandekage-dejs-konsistens og tilsæt herefter salt, peber og olie. Sørg for, at spinaten er dryppet helt tør for væde og rør den i dejen.
Steg pandekagerne i smørret på en pande og læg dem på en tallerken efterhånden som de bliver færdige.
Når alle pandekagerne er færdige lægges de tilbage på panden en ad gangen. Fordel skinke og ost på den ene halvdel og fold den anden halvdel af pandekagen over, så der dannes en halvmåne. Ligesom når man laver en omelet. Lad pandekagen stege til osten er smeltet og læg den på et fad. Dæk evt. fadet med stanniol så pandekagerne holder sig varme mens resten steges. Server med lidt grønt eller salat som tilbehør.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)