Hvad gør man, når kalenderen siger forår, men vejret tilsyneladende ikke rigtigt kan følge med og befinder sig engang i marts måned? Man affinder sig med, at skrabe bilen fri for is om morgenen og at man endnu ikke har siddet udenfor i korte ærmer og hygger sig i stedet indendøre, med at bage en omgang småkager. Med havregryn og kokos. Og nyder dem lune til en kop varm the, mens man kigger ud på endnu en regnsky der passerer forbi vinduet.

Disse småkager er superlækre, nemme at lave og fyldt med gode sager. Det er kort sagt en ren win win situation. Jeg har altid været vild med de vancouversmåkager de sælger i bagerbutikker og nu har jeg googlet mig frem til en opskrift fra Alletiders Kogebog, som jeg har afprøvet. I følge opskriften, skulle jeg få ca 50 småkager ud af portionen, men som sædvanligt gav det meget mindre. 35 stk fik jeg vist.

Jeg har ikke lavet de store ændringer i forhold til opskriften, men jeg sværger altså til at bruge smør, når jeg bager. Så kan opskriften sige margarine nok så mange gange. Desuden har jeg tilsat lidt vanillesukker og så hævede jeg mængden af kokos fra 50 gr. til 75 gr. Efter min mening må smagen af kokos godt blande sig lidt med havregrynssmagen og ikke totalt overdøves.

Vancouversmåkager.

35 stk.

125 gr. blødt smør
100 gr. rørsukker
100 gr. brun farin
1 æg
100 gr. mel
2 tsk. vanille
1/2 tsk. natron
1 knsp. salt
75 gr. kokosmel
75 gr. havregryn

Smørret røres hvidt og skummende med sukkeret. Ægget tilsættes og herefter vendes resten af ingredienserne i. Dejen røres sammen og trilles til kugler på størrelse med en lille valnød. Kagerne sættes på en plade med lidt afstand imellem, da de flyder ud og bages ca. 7 minutter ved 200 grader, til de er gyldne og gennembagte.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)