I dag blev årets portion hyldeblomstsaft fremstillet – næste gang jeg laver saft med hyld, bliver det hyldebærsaft. Jeg synes egentligt, at hyldeblomstsaft, er en lidt sød og parfumeret omgang, men Morten er vild med det og jeg selv kan ret godt lide det som ingrediens/pift i diverse madretter.

Derfor besluttede jeg mig for, at min fridag blandt andet skulle bruges på at jagte de hyldeblomster, der endnu ikke er afblomstret. Jeg var heldig og fandt dem jeg skulle bruge, så nu står der 2 store skåle med hyldeblomstdrik og trækker i køleskabet. Opskriften er helt enkel, ikke så meget hokus pokus der, hyldeblomster, citroner, sukker og så lidt citronsyre, til at holde de søde hyldeblomster i skak.

Hyldeblomstsaft.

Ca. 3 L.

80 hyldeblomstskærme – såvidt muligt uden alt for mange beboere
2 kg. rørsukker
2 L. kogende vand
6 økologiske citroner i skiver
50 gr. citronsyre

Hyldeblomsterne efterses for uønskede insekter og de groveste stængler klippes af – de kan afgive lidt bitterhed til saften, hvis ikke de fjernes. Det kogende vand hældes over sukkeret i en skål og sukkeret opløses under omrøring. Hyldeblomster, citronskiver og citronsyre kommes i en stor skål og sukkervandet hældes over. Dæk skålen med plastfilm og stil den køligt i minimum 24 timer men gerne længere – min står i 2-3 døgn.
Hyldeblomstsaften sigtes gennem en finmasket si og hældes på plastikflasker og kommes i fryseren, hvis det skal gemmes. Server saften med isterninger og fortyndet med almindeligt vand eller danskvand.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)