Så blev det weekend og kæresten og jeg tog en tur i den nye Ikea i Odense. Den er lige så stor, som sidst jeg var der, skulle jeg lige hilse og sige. Vi skulle se, om der var nogle pæne spisestuestole til vores nye spisestue. Jeg ved ikke hvad der er med stolene for tiden, men jeg har simpelthen ikke fundet nogle pæne, i nogle af de møbelmagasiner vi har kigget i, eller butikker vi har været i.

Men heldigvis fandt vi nogle ret pæne nogen, som jeg sagtens kan blive glad for. De er i sort læder med træben og vil passe perfekt til det mørke/sorte træbord, vi regner med at købe. Jeg har godt nok et spisebord fra min lejlighed i Århus, men pludselig fylder et spisebord til 4 pers. ikke særlig meget, så der skal altså lidt nyt til.

Tilfældigvis fik vi øje på nogle andre spisestuestole, der til forveksling ligner dem vi regner med at købe, men som var betrukket med stof istedet for læder. Der var en koksgrå, en beige/sand og den flotteste knaldrøde, som damen her lige pludselig godt kunne se i den hvidmalede stue mod det sorte spisebord. Kæresten argumenterede for og imod – jo de var flotte og det ville se godt ud, men ville man ikke blive træt af den røde farve i længden? Det ville man jo nok, men pludselig ser jeg, at betrækket er sådan et man bare hiver af og smider i vaskemaskinen og indeni er der bare en hvid polstring. Derfor hiver man kort sagt betrækket af stolen og prøver, om den sorte læderstol også lader sig overtrække med rødt stof, de er jo næsten ens, og sørme ja!!! Betrækkene koster 124 kr stykket og jeg har fået lov til at få dem i rødt, koksgrå og så selvfølgelig den sorte læder, der jo vil være inderst i vores stole i stedet for hvid polstring. Desuden overvejer vi, at købe det beigefarvede betræk henad vejen. Er jeg lige en heldig pige eller hvad? Jeg har fået påklædnings-spisestuestole!!!

Derudover købte vi ikke rigtigt noget. Det er ikke så sjovt at købe det, før vi kan få det rigtigt på plads og der mangler stadig noget arbejde i stuerne. Vi gik i cafeteriet i stedet og købte et glas sodavand til en 10’er for alt hvad vi kunne drikke og det var en glimrende forretning, for vi var blevet pænt tørstige af, at rende rundt og skifte betræk på diverse stole.

Derudover var vi et lille smut i Rosengårdscentret – egentlig ikke fordi vi skulle hverken shoppe eller ose, men jeg har for et lille års tid siden opdaget, at der er en ColdStone isbar derinde. Et koncept jeg ellers kun har mødt i New York (og så i Tivoli i sommers), hvor man vælger en eller flere kugler is og får diverse valgfrie lækkerier æltet ind i isen, inden den bliver serveret i et bæger med en ske til. Det smager super godt.

Da vi sidst fik det i New York og var vilde med det, og oven i købet var i nærheden af Rosengårdscentret, var tiden inde til, at gentage successen. Jeg valgte en kugle bananis og fik den æltet med minimarshmellows, daim og chokoladeskildpadde. Kæresten fik en kugle bananis, ligeledes skumfiduser, M&M’s og kitkat. Pris 76 kr!!!

Det havde jeg så ikke lige set komme. Altså det er da okay at man skal betale lidt ekstra for konceptet og at du selv vælger det hele, men alligevel. Det viste sig, at isen koster 28 kr for én kugle og derefter betaler man 5 kr pr ting der vælges. Så jeg har altså betalt 15 kr for 1/2 miniskildpadde, 1/4 daimbar og 4 (jeg talte dem) mini skumfiduser. Det synes jeg sgu egentlig er at tage røven på folk. Navnlig fordi jeg ikke lige kunne lure deres priser, det er ikke dem de reklamerer allermest for derinde. Hvorfor mon? Grunden til, at jeg blev så overrasket var måske også, at da jeg sidst fik en ColdStone is i New York, gav jeg lige lidt over 10 dollars (55 kr) for is til 3 pers = 3 portioner is – og der var noget mere fyld i de is, end der var i disse her, så jeg følte mig godt nok lidt skuffet.

Alt i alt blev vi enige om, at det var en lidt tynd omgang is med fyld. Men det hjælper jo ikke at rende rundt og hyle over spildt mælk og isen smagte da også ok, men vi er også enige om, at vi fremover nok kun skal have ColdStone is, når vi er i USA.

Efter vi kom hjem fra Odense, smuttede kæresten ned i huset og arbejdede på nogle riller han er ved at lukke. Der er blevet rillet nye ledninger ind i mange af væggene. Da elektrikkeren kom igang viste det sig, at der på hele 1. salen kun var trukket ældgamle stofledninger, hvilket mildt sagt er en smule farligt, så vi måtte ha det hele fjernet. Heldigvis havde vores tømrer cuttet al strømmen, da han isolerede under tagstenene, så de fleste var fjernet og så kunne elektrikkeren starte helt på nul med at lave nye installationer og nu er vi rigtig godt kørende med strøm i hele hytten. Til gengæld skal alle rillerne jo så lukkes igen og det går kæresten og hygger sig med.

Imens bagte jeg en portion gulerodsbrud magen til dem jeg tidligere har bagt efter Claus Meyers opskrift. Alle de andre gange jeg har bagt dem, har jeg troligt fulgt opskriften for hvordan man skulle skære dejen sammen og derefter brugt meget lang tid på, at rengøre køkkenbordet igen. Denne gang lavede jeg dejen i en meget stor skål, men lod den blive deri istedet for, at hælde den ud på køkkenbordet. Jeg hældte fyldet i et hul i midten af dejen, præcis som jeg plejer, men derefter gik jeg løs på den med en køkkensaks og resultatet blev akkurat lige så godt som sædvanligt, men noget mindre beskidt.

Desuden havde jeg en rest marcipan i køleskabet der var begyndt at irritere mig. Lige for lidt til rigtigt at bruge til noget, men for meget til lige at spise. Det blev til en portion kokosmakroner, som er nemme at lave og smager skønt. Hvad mere kan man ønske sig?

Kokosmakroner.

Ca. 10 stk.

140 gr. revet marcipan
2 æg
3/4 spsk hvedemel
225 gr sukker
225 gr. kokosmel

Evt mørk smeltet chokolade til pynt.

Alle ingredienserne blandes i en skål og røres godt igennem med en el-mixer. Rul dejen til kugler, ca. 1 spsk ad gangen, sæt dem på en bageplade og form dem til små toppe.
Bag kokosmakronerne ved 200 gr. i 10-12 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Lad makronerne hvile/sætte sig kort på pladen, inden de forsigtigt sættes til afkøling på risten. Hvis de flyttes før de er kølet let går de nemt i stykker.

Lad kokosmakronerne køle helt af og dyp evt. bunden i smeltet, mørk chokolade.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)