Så blev vores ribsgelé færdig og hældt på glas. Jeg samler på glas i årets løb, altså ikke alle typer og heller ikke hvert år, for der er jo også mange som jeg genbruger fra år til år, men fine glas, dem gemmer jeg. Fx. synes jeg de sekskantede fra Svansø, dem man blandt andet køber oliven i, er vældig fine. Når jeg så har fået nogle fine, nye glas er der som regel nogle af de gamle der kan smides ud – nogen som ikke er så pæne længere eller simpelthen lidt kedelige i forhold til de nye 🙂 Og nu er et hold af glassene altså blevet brugt til at opbevare den nykogte ribsgelé i. Helt præcist 14 stk.

Ribsgelé er noget nemmere at lave, end jeg egentlig lige først havde forestillet mig. Min mor lærte mig en huskeregel der hedder “500-700 gr sukker pr. liter saft”! På den måde, kan man jo lave akkurat lige så stor eller lille en portion gelé, man skal bruge – det er bare at måle mængden af ribssaft, tilsætte tilsvarende mængde sukker, koge op og hælde på glas. Jeg valgte den gyldne middelvej og tilsatte ca. 600 gr. sukker pr. liter saft.

Denne ribsgelé er lavet helt plain uden hverken den ene eller den anden kreative ingrediens. Lige ud af landevejen og genialt til vildtretter, forloren hare og brune saucer der trænger til et pift.

Ribsgelé.

1 portion ribs, svarende til den ønskede mængde gelé
Sukker, svarende til mængden af færdigkogt ribssaft.
Atamon til sterilisering af sylteglas

Skyl ribsene og kom dem i en gryde – de behøver ikke være rippede. Lad ribsene koge, til de har afgivet al saft og kraft og der ligger en smuk rød saft i gryden. Hele indholdet af gryden hældes i en saftpose eller igennem en ren stofble og sies ned i en skål.
Mål saften og hæld den op i en gryde. Tilsæt mellem 500 og 700 gr. sukker pr. liter saft, afhængig af hvor sødt eller surt man ønsker geléen. Lad saften koge op og hæld den kogende gelé på skoldede, atamonskyllede sylteglas. Sæt straks lågene på glassene og opbevar gerne geléen i et skab eller lign, hvor det ikke udsættes for sollys.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)