Forrige år købte mine forældre et gasblus til udendørs brug. Blusset står på et granitkøkkenbord i en overdækket pergola fyldt med klatreroser, humle og cabrifolier, så der altid kan laves mad, også selvom det regner. På den måde kan der også koges krabbekløer eller andre ting som ikke lige dufter så godt, uden af man har lugten i huset i flere dage. Og sidst men ikke mindst, kan der laves en god omgang wokmad over gassen i løbet af få minutter.

I dag har aftensmaden stået på wok med kalkun og grønsager. Kødet er færdigmarineret fra slagteren og er en pakke jeg fandt i fryseren, så jeg kan desværre ikke fortælle hvad marinaden bestod af.

Grønsagerne var dem vi havde : peberfrugter, gulerødder, squash, bønnespirer og forårsløg. Altsammen skyllet og skåret i stave eller mindre stykker.

Olie blev varmet i wokken, det tog ca 15 sek. Herefter blev kødet lynstegt og de tunge grønsager (peberfrugter, squash og gulerødder) blev tilsat og stegt, men ikke længere tid end de stadig var faste og havde bid.
Tilsidst blev de lette grønsager tilsat og stegt til de var faldet sammen. Herefter blev wokken sat på bordet og serveret med kogte ægnudler, soyasauce og saltede peanuts.

Wokmaden kan selvfølgelig også serveres med kogte ris eller bare som sig selv, der er jo grønsager nok. Det smager også rigtig godt at koge ris eller nudler og vende dem i wokmaden og stege dem med de sidste minutter.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)