Broccolitærte med forårsløg og sprød skinke……

2 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Hovedretter, Lette retter, Opskrifter, Svinekød, Tærte - opskrifter på tærter
Gå direkte til opskriften

 

Ja, jeg er her endnu, men det har godt nok været en hård uge. Jeg var helt færdig i går aftes, da jeg gik fra arbejde og trængte bare til noget lækkert, og nemt aftensmad. Det blev derfor til en tærte, lavet på en rulle færdig tærtedej. Jeg elsker tærte og broccoli og forårsløg er jo altid godt. Lidt parmaskinke blev stegt sprødt i microovnen mellem to stykker køkkenrulle og brækket i mindre stykker og så blev æggemassen rørt af æg, creme fraiche, fløde og lidt salt og peber. Hurtig aftensmad og så en dyne på sofaen og en dåse cola. Weekend.

Broccolitærte med forårsløg og parmaskinke.

1 rulle tærtedej
1 stort broccolihoved eller 2 små
1 bundt forårsløg
1 pk parmaskinke eller anden lufttørret skinke
4 æg
3 dl creme fraiche 18 %
en slat fløde
salt og peber
evt revet ost til gratinering

Bred tærtebunden ud i en tærteform, prik den med en gaffel og forbag den efter anvisningen på pakken. Imens renses broccoli og skæret i små buketter. Forårsløg skylles grundigt og skæres i små stykker. Parmaskinken steges sprød, enten på panden i lidt olie eller i microvnen. Knæk skinken i mindre stykker.
Rør æggemassen sammen i en stor skål og smag til med salt og peber. Kom de rensede grønsager og skinkestykkerne i æggemassen og rør godt rundt, så æggemassen bliver fordelt. Vend det hele i den forbagte tærtebund, drys evt med revet ost og bag tærten, ca 30 minutter ved 200 grader, til den er stivnet og der ikke kommer flydende æggemasse ud, når man prikker i den med en gaffel. Server gerne med en god salat.

Som sagt har de sidste fem dage godt nok ikke stået i madlavningens tegn. Mandag og tirsdag havde jeg lange dage på arbejde og onsdag og torsdag var jeg på kursus på Quality Hotel Park i Middelfart, fordi jeg er gået igang med endnu en leder uddannelse indenfor Coop.

Vi startede onsdag morgen klokken 10 og fik læsset information i hovedet indtil klokken 16 om eftermiddagen, hvorefter vi fik stillet en meget løs struktureret opgave, som skulle løses i grupper til dagen efter. I vurderer selv hvornår I er færdige, lød afskedshilsnen fra underviserne.
Derfor kom vi i seng klokken 24 onsdag aften og mødte igen klokken 8 torsdag morgen. Derefter gik det slag i slag med fremlæggelser og diverse andre opgaver, indtil vi fik fri klokken 16 og jeg kunne køre hjem mod Vejle

Det har været et par supergode dage med lækker mad, bugnende kageborde og soft ice maskine til fri afbenyttelse. Jeg glæder mig til næste modul som ligger i midten af november, men hold fast hvor har det også været hårdt og jeg kan jo heller ikke helt ignorere den bunke lektier og opgaver vi har fået for til næste gang. Når Coop uddanner deres ledere gør de det godt nok grundigt, skulle jeg lige hilse og sige.

Fredag morgen brugte jeg så lige mine absolut sidste kræfter til at stå op klokken 4.30 og møde på arbejde klokken 5.45. Havde egentlig planlagt at gå tidligt fra arbejde, men pludselig var klokken alligevel blevet 17.30 inden jeg blev hentet af kæresten. Jeg anede slet ikke klokken var blevet så mange, men jeg fik nået så mange ting, så det er jo skønt.

Nu står den så på weekend og jeg har et par køkken projekter rumsterende i hovedet. Nu må vi se hvor meget jeg når, for i dag skal vi allesammen til min onkels fødselsdag og så har vi jo også lige et hus, der skal gøres lidt ved, inden mureren kommer i næste weekend. Det bliver så lækkert at få pudset hele entreen samt de 2 gavle på første sal op.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
LaTascha
12 år siden

Jeg takker mange gange – især fordi jeg syntes den så sådan lidt halvbleg ud på billedet, undtagen der hvor osten var smeltet…må ha fået indstillet kameraet forkert, da jeg fotograferede:-)

Litzy
12 år siden

Mums den tærte ser godt nok lækker ud… og jeg er ellers normalt ikke til tærter 🙂

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)