I går blev der bagt i det lille hjem – ikke fordi det var noget nyt, men det var i det mindste ikke kage. Pølsehorn og en pladefuld af de sædvanlige chokoladescones. De er altså bare geniale, nemme at lave og holder sig bløde og svampede selv efter nogle dage i en pose, så dem laver jeg ret tit en portion af.

Pølsehornene fik jeg lige lyst til at bage. Så er der også lidt til madpakken. Jeg bryder mig egentlig ikke så meget om pølser, er faktisk ekstremt kræsen, hvis det drejer sig om pølser, men hvis jeg skal have dem, skal det i hvert fald være gode slagterpølser.
Derfor får jeg næsten kun pølsehorn, når jeg bager dem selv. Har sådan på fornemmelsen, at der ikke er slagterpølser i hverken Kvicklys eller Føtex/Bilkas pølsehorn. Disse her er lidt grovere i det, da jeg tilsatte lidt grahamsmel, men det kan man selvfølgelig undlade, hvis man ønsker en helt lys variant. Der er ikke en decideret opskrift, for jeg lavede dem bare ud fra hovedet, men jeg forsøgte at måle og veje lidt undervejs, så jeg alligevel kunne skrive opskriften ned – hvis de nu blev gode, ville det jo være rart at kunne lave dem igen engang.

Pølsehorn.

12-14 stk.

3 dl vand
50 gr gær
1 tsk salt
1 tsk sukker
50 gr smeltet smør eller olie
100 gr grahamsmel
400 gr hvedemel + lidt til æltning
6-7 gode pølser

Lun vandet og rør gæren ud heri. Tilsæt salt, sukker, fedtstof og grahamsmel og rør rundt. Tilsæt hvedemel og ælt dejen sammen. Lad den hæve til dobbelt størrelse, ca 1 time. Slå dejen ned og ælt den igennem, sørg for, at dejen ikke er for tør, så bliver det svært at pakke pølserne ind. Halver pølserne og prik dem evt med en gaffel – dette kan forhindre dem i at sprænge under bagningen. Tag en lille dejbolle og pres den flad og aflang. Læg den halve pølse herpå og pak den godt ind. Læg pølsehornet med lukningen nedad på en bageplade, snit nogle små ridser i dem og lad dem efterhæve ca 30 minutter. Pensl hornene med lidt vand og bag dem ved 200 gr i 15-18 minutter til de er gyldne og gennembagte. Lad hornene køle på risten.

Aftensmaden stod på kartoffelmos med frikadeller, helt uden noget som helst sundt tilbehør, og det er bestemt ikke noget jeg er stolt af, men det skal jeg altså have indimellem. Jeg elsker kartoffelmos, men den skal være ordenlig, lavet på smør, mælk, kartofler og lidt salt – ikke så meget pjat der.
Serveret med et skud friskhakket persille og nystegte frikadeller. Tallerknen i den ene hånd, en gaffel i den anden og så kaldte sofaen ellers. Comford food når det er bedst.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)