I går aftes stod menuen på spaghetti med kødboller – ren Lady og Vagabonden stemning. Jeg lavede en tomatsauce, som næsten nåede at simre en time på komfuret og udover at mængden af sauce selvfølgelig blev noget reduceret fra start til slut, så endte jeg også ud med den mest fantastiske tomatsauce. Sød og intens, lækker, cremet og helt genial.

Selve retten er hurtig at lave hvad reel arbejdstid angår, men der går selvfølgelig lidt tid, imens retten står på komfuret og simrer. Saucen kan egentlig også sagtens serveres efter kortere tid, men jeg synes, man skal lade saucen snurre så længe som muligt, for det er det der giver den fantastiske smag. Og så kan man jo hygge sig med noget andet imens.

Jeg serverede tomatsaucen og kødbollerne med frisk fettucinepasta, så helt original spaghetti og kødsauce er det jo ikke – til gengæld var smagen helt i top. Desuden trillede jeg bare kødbollerne af den blandede fars, dumpede dem i saucen og lod dem koge med. En anden gang kunne jeg måske godt finde på lige at give dem antydning af stegeskorpe på panden først, men det her var nemt og smagte bestemt dejligt.

Spaghetti med kødboller.

4-5 pers.

Kødboller.

250 gr hakket svinekød
250 gr hakket oksekød
1 fed hvidløg, presset
1 spsk friskhakket oregano
1 æg
3 spsk mel
1 tsk salt
friskkværnet peber

Tomatsauce.

2 fed hvidløg, finthakket
1 løg, finthakket
1 spsk oregano, friskhakket (tørret kan også bruges)
1 spsk olie
1 spsk smør
2 kartoner tomater, én med tomatsauce og én med hakkede tomater. Ca 750 gr i alt.
3 1/2 dl vand
1 dl mælk
1 lille tsk salt
friskkværnet peber
1/2 tsk sukker

Bland ingredienserne til farsen sammen til en lind og sammenhængende masse. Tril kødboller på størrelse med små valnødder og stil dem på køl til de skal bruges.

Varm olie og smør i en gryde og tilsæt hvidløg, løg og hakket oregano. Lad det stege i ca 5 minutter til løgene bliver blanke, men ikke brune.
Tilsæt tomaterne og vand og lad saucen koge i 10 minutter. Herefter plumpes kødbollerne i. Lad saucen koge i minimum 10 minutter før der røres, ellers kan kødbollerne gå i stykker. Lad herefter saucen simre under låg i ca 30 minutter, til saucen er kogt ind og er tyk og lækker. Imens koges en passende portion pasta, så den er færdig, når saucen er færdigkogt. Bland pasta og sauce sammen, anret i en stor skål og server. Alternativt kan man servere pasta og sauce hver for sig.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)