I aften skal vi se Barnaby og så er der jo også nødt til lige at være en lille kage til. Dette her er, hvis man spørger mig, intet mindre end verdens bedste cookies. Opskriften har jeg haft i mange år og der er sikkert også ændret en hel del på den med tiden, men den helt originale stammer fra min mors medarbejder, Anette, så mange tak for den!

Jeg elsker cookies, især dem med chokolade og nødder, men de skal være store. Gider ikke sådan nogle små nogen på størrelse med en vanillekrans. Jeg sætter dejen på pladen med en spiseske, men selvfølgelig kan man selv bestemme størrelsen og få mange flere, eller endnu færre, kager ud af det.
Mht. nødderne, så plejer jeg at bage kagerne med den slags nødder jeg nu har på lager. I dag blev det grofthakkede valnødder, men de smager lige så godt med mandler eller hasselnødder. God, mørk chokolade giver en lækker, intens chokoladesmag, men kan selvfølgelig erstattes med både lys eller hvid chokolade.

Det er en stor portion, så jeg plejer at halvere opskriften, medmindre jeg selvfølgelig skal bruge en stor portion. Ellers er de så nemme at lave, at man sagtens kan bikse en portion sammen, når man får lyst, istedet for at spise halvgamle kager fra dåsen.

American cookies.

Ca. 30 store kager.

250 gr smør
240 gr sukker
160 gr brun farin
2 æg
100 gr havregryn
300 gr hvedemel
1 tsk bagepulver
2 tsk vanillesukker

200 gr nødder, grofthakkede
200 gr mørk chokolade, grofthakket

Smelt smørret og tilsæt de øvrige ingredienser og rør det godt sammen. Hak chokolade og nødder og rør det i dejen. Tril dejen til kugler på størrelse med indholdet af en spiseske og sæt dem på en bageplade. Sørg for mellemrum mellem kagerne, da de flyder ret meget ud. Laver man cookies med en spiseske bør der ikke være mere end 9-12 stk på en plade. Bag kagerne i ca. 20 minutter ved 200 gr, til de er gyldne i kanter og flydt helt ud. Lad kagerne køle på risten og opbevar dem i en kagedåse.

Så blev sæsonens omgang af Vild med Dans skudt igang i går. Tja, bom hvad skal jeg sige? Jeg må nok indrømme, at jeg slukkede efter de første par danse. Jeg har virkelig intet forhold til nogen af de medvirkende i år. Jeg kender selvfølgelig de fleste af deltagerne af navn, men det er de færreste af dem jeg kan sætte ansigt på.

Når man ikke interesserer sig så meget for sport, så har man jo allerede mistet nogle stykker af dem. Og så synes jeg måske også det er lidt mærkeligt, at en 1. divisionsspiller fra Hvidovre kan blive deltager i Vild med dans, hvis ikke det skulle ha noget at gøre med hans efternavn og tennisspillende lillesøster. Derudover synes jeg ikke jeg har hørt ret meget fra flere af de andre deltagere i nogle år, fx Dicte eller Kurt Thyboe.

Det kan selvfølgelig godt være mig, der bare følger for lidt med, men jeg synes det virker som om tv2 er ved at køre lidt træt i Vild med Dans og lidt tør for kendte, som kan og vil være med i showet. Måske har de rigtig kendte, der ville være med i Vild med Dans, allerede deltaget ?
Men burde man så ikke lukke og slukke, istedet for at malke successen og lade sig nøje med semikendte? Jeg mener, hvor går det ellers hen? Skal vi så sidde og heppe på Sidney Lee, De unge mødre og drengene og pigerne fra Paradise Hotel, når der heller ikke er flere semi kendte tilbage?

Jeg har fulgt med i Vild med Dans over flere sæsoner og er blevet rigtig godt underholdt fredag efter fredag, men nu er min personlige holdning, at hvis det her er det bedste TV2 kan stille op med, så skal de stoppe mens legen er god.
Der er jo en grund til, at DR’s Husk lige Tandbørsten stadig huskes som et supersjovt og overraskende underholdningsprogram, mens ingen i min omgangskreds tilsidst gad se Eleva2eren, fordi der ikke rigtig var noget indhold tilbage i de sidste programmer.

Et andet glimrende eksempel på, at man skal lade være med at malke en succes, er programmet Den store Klassefest, som kørte for snart mange år siden på TV2 med Camilla Bech Holten (Gregersen) som vært. Showet var en kæmpe succes og man lukkede og slukkede på fineste vis med flotte anmeldelser og skyhøje seertal.
Men får et par år siden, manglede man ligesom en succes som i de gode gamle dage og så fik en eller anden desperado en idé. Vi genopliver klassefesten!!! Succes? Nope!!! For mig kom den “nye” Klassefest aldrig nogensinde i nærheden af den gamle, hverken hvad angik deltagere, underholdning eller vært. Lær nu for pokker bare, at nyde en succes og så at stoppe mens legen er god.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)