Oktober måneds første blogindlæg var jo næsten nødt til at blive en rigtig efterårsklassiker og den kommer så her.

Jeg elsker æbleflæsk, både kold og lun på en skive rugbrød til frokost eller som hurtig aftensmad. Og så er den faktisk også en fast del af vores store julefrokost, men så langt er vi jo ikke nået endnu. Da kæresten hentede en spand æbler til min crumble forleden aften, fik han hentet så mange, at der var rigeligt til en omgang æbleflæsk til frokost i dag.

Oprindeligt er retten jo lavet med æbler og flæsk, men jeg laver den lige så ofte med bacon og i hvert fald når jeg ikke har planlagt at lave det. Vi køber nemlig for det meste en hel baconside hos slagteren og får den skåret i tynde skiver. Derefter pakker vi dem 10 stykker af gangen og fryser dem, så bacon er noget af det vi næsten altid har i fryseren. Begge dele, både bacon og flæsk, smager rigtig godt og mens bacon giver et salt og knasende twist, så fylder flæsk lidt mere og giver måske en smule mere smag.

Nogle kommer finthakket løg i deres æbleflæsk, det gør jeg ikke, for jeg foretrækker når det er lavet udelukkende på æbler, men til gengæld kan jeg godt finde på at komme lidt finthakket purløg eller forårsløg på inden servering. Desuden smager frisk timian også supergodt i en portion æbleflæsk.

Æbleflæsk.

1 pakke bacon eller 6-8 skiver letsaltet flæsk fra slagteren
5-6 store æbler, gerne madæbler
salt og peber

Varm en stegepande op og steg bacon eller flæskestykkerne brune og sprøde. Læg dem på fedtsugende papir. Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker eller både. Steg æblestykkerne i det overskydende fedt på panden og lad æblerne mørne ved svag varme, mens de vendes et par gange. Når æblerne begynder at mose let ud, tages panden af varmen og flæsk/bacon anrettes på æblerne. Server med rugbrød og evt. lidt klippet purløg eller forårsløg.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)