Som tidligere skrevet, har vi haft nogle gevaldigt store krydderurter i år. Vi har spist og spist og har alligevel ikke kunnet følge med og det har jeg i dag taget konsekvensen af. Jeg har nemlig ribbet de to store basilikumplanter for blade og lavet pesto af halvdelen og hakket resten og pakket det i en frysepose. Det hele er kommet i fryseren, lige klar til brug, så nu er der pesto til sandwiches, dressinger, pasta og dip og der er friskhakket basilikum til brug i diverse saucer og gryderetter.

Og så slipper jeg for at se basilikumplanternes grønne blade hænge med hovedet, visne og helt stive af frost, om en måneds tid.

Hjemmelavet pesto smager så meget bedre, end det man køber på glas i supermarkederne. Man kan tilsætte eller undlade hvidløg alt efter smag og behag og pinjekerner kan erstattes af andre former for nødder, fx mandler. Brug en god, friskrevet parmesan og en ordenlig stavblender der kan tage fat, ellers får du aldrig hakket pinjerne (eller hvad du nu vælger at bruge) ordenligt og så kan du lige så godt tage blenderen i brug først som sidst.

Basilkumpesto.

Ca 2 dl.

3 store håndfulde friske basilikumblade
evt. 1-2 fed hvidløg
25 gr pinjekerner
3/4 spsk salt
peber
ca 1 dl olivenolie
50 gr friskrevet parmesanost

Basilikum, hvidløg, pinjekerner, salt, peber og olivenolie kommes i en skål og blendes med en stavblender til konsistensen er flydende. Tilsæt revet ost og rør igen. Smag pestoen til og spis den straks eller opbevar den i glas i køleskab eller i fryseren i en plastikbøtte. Hvis pestoen skal gemmes, er det en god ide, at hælde ekstra olie over, så pestoen er helt dækket.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)