I aften har menuen stået på cannelloni fyldt med en oksekødsauce med champignons, rødvin, fløde og timian og jeg kan roligt sige, at det var noget kærsten (og jeg) kunne lide. Det var lige før han spandt mens vi spiste. Rødvinen og timianen går virkelig op i en højere enhed og piskefløden runder i den grad saucen af på en blød og lækker måde. Det er bestemt en kaloriebasker, men det skal der jo også være plads til engang imellem og så bagte jeg jo til gengæld Armadillo eggs’ene i ovnen i går.

Jeg elsker cannelloni – det minder så meget om lasagne, som jeg også er vild med, men alligevel er det smagsmæssigt så langt fra en traditionel lasagne, der smager af tomat og basilikum. Bechamelsaucen får lige et ekstra skud muskatnød, når det er til canneloni, men ellers laver jeg en helt traditionel bechamel på smør, mel, mælk, salt og peber.

Normalt bruger jeg friske lasagneplader, som jeg selv ruller til cannelloni. Denne gang havde jeg nogle tørrede cannellonirør liggende, som jeg så skulle komme fyldet i og jeg kan godt love, at det bliver sidste gang. Mage til bøvl at stå der og hælde varm kødsauce i bitte små pastarør med en theske. Nej, aldrig mere – heller ikke selvom kæresten hjalp mig med de sidste.

Vores cannelloni blev serveret med en blandet salat og et stykke af en lækker focaccia jeg købte med hjem fra bageren i dag. Uhh det var god mad, efter en lang dag på arbejde…og så er der oven i købet rester til i morgen.

Cannelloni med oksekød, champignons, rødvin og timian.

4 pers.

1 stort hakket løg
1/2 bakke champignons
2-3 fed hvidløg, hakket
olie
500 gr hakket, magert oksekød
2 dl rødvin
Frisk timian
1/2 dl piskefløde
1 tsk salt, friskkværnet peber

Bechamelsauce.

40 gr smør
3 spsk mel
3 dl mælk, lunken
1 tsk. friskrevet muskat
salt og peber

Cannellonirør eller friske lasagneplader der rulles om fyldet til rør
Revet ost til gratinering

Varm olien i en gryde og svits løgene heri. Tilsæt derefter hvidløg og champignons og svits til vandet er fordampet. Tilsæt hakket oksekød og brun det godt. Hæld rødvin, timian, piskefløde, salt og peber ved og lad saucen simrer under lår i ca. 20 minutter.

Bechamelsauce.

Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Når mel og smør har samlet sig tilsættes mælken lidt efter lidt under piskning. Mellem hver gang mælken tilsættes skal saucen koge op og tykne. Husk at piske, ellers kan det brænde på i bunden af gryden. Når al mælken er tilsat koges saucen op for sidste gang og smages til med salt, peber og friskrevet muskat. Stil saucen til side.

Hvis du bruger tørrede cannelloniruller kan det være en god idé at forkoge dem ca 5 minutter og derefter lade dem dryppe af i en sigte. Kom fyldet i rullerne og læg dem tæt sammen i et ildfast fad. Fordel bechamelsaucen ovenpå rullerne og drys med revet ost øverst. Gratiner retten i ovnen, ca 20 minutter ved 200 grader, til osten er gylden og rullerne gennembagte.

Server med salat og godt brød.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)