Det er ikke fordi, jeg ikke kan lide en marineret sild, men jeg vil så meget hellere have en stegt sild i eddike. Det er simpelthen noget af det bedste og en fast bestanddel af vores julefrokost. Men nu er stegte sild jo ikke kun en julespise og derfor har jeg her til aften stegt en portion sild og lagt dem i lage.

Faktisk er stegte sild i eddikelage noget af det nemmeste at lave og hvis man bryder sig om en gammeldags klassiker som stegte sild med løgsauce og kogte kartofler til aftensmad, så er det bare at stege en stor portion sild og så lave en eddikelage til at hælde over dem, der ikke bliver spist.

Til denne portion har jeg bare brugt en helt “almindelig” eddikelage med laurbær og peberkorn, men lagen kan varieres i det uendelige og de hjemmelavede stegte sild smager så meget bedre, end de færdiglavede, som man kan købe i supermarkedet. Jeg har flået sildefiletterne, hvilket er meget nemt, men hvis ikke man synes, det er nødvendigt, kan man sagtens stege og spise dem med “pelsen” på. Hvis ikke man har lyst til selv at stå med opgaven med at hive “frakken” af fiskene, så kan man måske også få fiskehandleren til det.

Stegte sild.

6 rensede sild uden hoved eller ben
Rugmel
Salt og peber
Smør og olie til stegning

2 dl eddike
1,5 dl vand
50 gr sukker
6-8 peberkorn
3 laurbærblade
1 stort løg i ringe

Flå skindet af sildene, så hver sild deles i 2 mindre filetter. Bland rugmel, salt og peber i en pose og kom sildefiletterne heri. Ryst posen godt så melet fordeles på alle filetterne. Varm olie og smør op i en stegepande og steg sildene på begge sider, til de er gyldne og gennemstegte. Læg sildene i en skål eller et lille fad.

Bland ingredienserne til lagen, undtagen løg, i en gryde og giv det et kort opkog. Fordel løgringene over sildene i skålen og hæld den varme eddikelage over sild og løg. Lad sildene trække til dagen efter og nyd dem.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)