En fridag er godt. Men en fridag med gråvejr og regn skriger jo ligefrem på lidt kagebagning. Valget faldt på en drømmekage, for det er frygtelig længe siden, at jeg har frembragt sådan en. Desuden er jeg helt vild med kokossnasket ovenpå, men ok, hvis man hører til dem, der kan lide drømmekage, hvem går så ikke efter stykkerne med mest muligt fyld på?

Kagen kom ud af ovnen lige inden vi spiste aftensmad, så jeg har siddet og nydt et stykke lun kage og et glas kold mælk, inden jeg satte mig ved computeren for at skrive dette indlæg – det var så godt. Kold mælk og kage er virkelig en kombination der rykker.

Drømmekage.

4 æg
250 gr sukker
400 gr mel
3 tsk bagepulver
2 tsk vanillesukker
2 dl mælk
50 gr smeltet smør

Kokosfyld.

100 gr kokosmel
125 gr smør
200 gr brun farin
1/2 dl mælk

Æg og sukker røres til en luftig æggesnaps. Mel, bagepulver og vanillesukker tilsættes og røres i dejen. Til sidst tilsættes mælk og smør og dejen piskes godt. Smør en bradepande eller for den med bagepapir og vend dejen heri. Bag kagen ved 200 grader på midterste rippe i 20 minutter.
Tjek med en kødnål eller lign efter 20 minutter, at der ikke hænger dej ved, når den stikkes ned i midten af kagen. Hvis nålen ikke kommer ren op, må kagen bage lidt længere.

Ingredienserne til kokosfyldet blandes i en gryde og bringes i kog til det karamellisere og bliver flydende.

Tag kagen ud af ovnen og lad den hvile ca. 5 minutter. Lad imens ovnen varme op til 225 grader. Smør toppingen over kagen og bag den yderligere 5 minutter. Tak kagen ud og lad den køle.

I dag har min far og jeg været i diverse bad og køkkenfirmaer for at finde låger til vores badeværelse – det er åbenbart helt umuligt at få en regulær sort låge for tiden. De kan fåes i sortbejset med træstruktur, de kan fåes i sort højglans og de kan fåes i koksgrå…men ikke noget i en helt regulær, almindelig, kedelig sort.

Det er faktisk lidt træls, for jeg tror jeg bliver træt af sort højglans i længden og jeg gider ikke rigtigt bejset træ på badeværelset. Heldigvis ser det ud som om vi har mere held med os på nettet, men det kan da stadig irritere mig, at vi skal i 3 forskellige butikker og ingen steder kan de opfylde et så enkelt ønske. Havde det til gengæld været en hvid låge, kunne vi nærmest have fået dem smidt i nakken. Typisk…garanteret kun fordi jeg har sat mig i hovedet, at nu vil jeg have en sort.

Derudover var vi et smut i El Giganten og se på hårde hvidevarer til hele hytten forleden dag. Der blev taget en masse billeder af interessante emner og dem har jeg tjekket på nettet i dag, for at sammenligne priser. Foreløbig har jeg da sparet en del 1000 kr sedler, så alt i alt har det været en rimelig indbringende dag…også selvom jeg ikke fik nogle skabe eller låger med hjem til badeværelset.

Og på søndag får vi sat vores nye vinduer i – jubiiiiiii!!! Det går jo hen og ender med, at vi får et beboeligt hus, hvis ikke snart vi passer på.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)