I går fik jo vi rester af cannelloni fra forleden til aften, men på trods af, at aftensmaden var lige til at gå til, kunne jeg ikke nære mig for, at smutte en tur i køkkenet og bage en lille smule – så er der jo også til vores aftenste. Huh, har sådan på fornemmelsen, at jeg lige så godt kan omdøbe min blog til en kageblog – synes godt nok kageetiketterne bliver flere og flere.

Disse muffins har stået på to do listen i meget lang tid og det er egentlig ærgeligt, at de først er blevet bagt nu, for de er meget simple at lave og smager skønt. Kagerne minder meget om nogle min mor bagte da jeg var lille, men som hverken hun eller hende hun fik opskriften af, kan huske hvordan man laver. Det er ikke helt det samme, men vi er i det mindste i nærheden og de skal i hvert fald bages igen meget snart.

Jeg ændrede dog en lille smule på opskriften undervejs – blandt andet droppede jeg mandelessens og tilsatte istedet lidt vanillesukker og jeg brugte også chocolate chips istedet for hakket chokolade, da jeg som regel er ret doven, når det kommer til at hakke chokolade og jeg har et helt glas med chips stående.

Muffins med chokolade og makroner.

15 stk.

3 æg
175 gr. sukker
125 gr. hvedemel
2 tsk vanillesukker
100 gr. knuste makroner
120 gr. smeltet og afkølet smør (varmt smør får chokoladestykkerne til at smelte)
100 gr. chocolate chips

Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt mel og vanille og pisk igen. Knuste makroner og chocolate chips vendes forsigtigt i dejen Til sidst røres det smeltede, afkølede smør i og dejen fyldes i muffinsforme – ca. ¾ i hver. Bag dem i ca. 20 min. ved 200 grader, til de er lækre og gyldne. Lad dem køle på en rist.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)