Det står lidt småt til med bloggeriet for tiden. Jeg har simpelthen super travlt på arbejde, så selvom vi selvfølgelig stadig spiser, så er det ikke mad der er sådan specielt blogger interessant. Men forleden fik vi mørbradbøffer i fad. Egentlig er den oprindelige opskrift med koteletter, men det fungerer også rigtig godt med mørbrad, for ikke at sige bedre.

Tilbehøret blev en lækker kartoffelmos og groftskårne rodfrugter, selleri, rødbede og gulerødder, vendt med olivenolie og drysset med havsalt og frisk rosmarin. Desuden skar jeg to store æbler i kvarte, uden kernehus, og lagde ved rodfrugterne.
Det smager super godt med de bagte æbler sammen med rodfrugterne, men de smasker ud og bliver ret bløde, så man skal tage dem meget forsigtigt med en ske, når de skal serveres. Hvis man ikke bryder sig om alt for bløde æbler, så kan man alternativt stille rodfrugterne i ovnen og første tilsættes æblebådene de sidste 10 minutter, så skulle de beholde lidt mere struktur, men godt smager det altså.

Aftenens tallerken blev måske ikke så yndig, for alt andet lige, så er det altså svært at arrangere simreretter med kartoffelmos elegant, men det smager sindssygt godt og er en ret vi får nogle gange i løbet af et efterår og en vinter. Det er en temmelig “massiv” ret, og man bliver hurtigt mæt, men hver eneste bid er en lille himmerigs mundfuld.

Mødbrad i fad.

6-8 pers.

2 stk afpudsede svinemørbrad
mel, salt og peber til panering.
olie

2 pk bacon i tern eller skiver
3 løg i små tern
3 røde peberfrugter i mindre tern
2 store ds tomatpuré
1/2 fløde
1/2 mælk
2-3 tsk paprika
salt og peber

Skær de to mørbrader ud i 2-3 cm tykke bøffer. Bank dem flade med hånden eller en kødhammer. Bland mel, salt og peber i en dyp tallerken og vend bøfferne heri.
Varm olien op i en stor pande og brun bøfferne heri. Læg bøfferne i et ildfast fad med høje kanter, da der kommer en del sauce ovenpå.

Bacon, hvis du har valgt bacon i skiver skæres den i mindre stykker, steges sprødt på panden. Løg og peberfrugt tilsættes og svitses. Tomatpuré hældes ud på panden og fordeles godt mellem grønsager og bacon. Retten simrer ca. 10 minutter. Tilsæt fløde, mælk og paprika og lad retten simrer 15 minutter. Smag til med salt og peber og hæld hele pandens indhold over bøfferne i fadet.
Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 30-45 minutter og server retten med ris eller kartoffelmos og en form for grønsager.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)