Selvom jeg er en stor madelsker og absolut ikke vil betegne mig selv som kræsen, så er der altså retter, som jeg er mere vild med end andre. Og risengrød bliver aldrig rigtig mig. Til gengæld elsker jeg både ris a la mande og risengrødsklatter med syltetøj, så jeg sørger altid for at koge ekstra, når der skal serveres risengrød.

Kæresten er til gengæld ret vild med risengrød, så en gang imellem skal han jo have det. Hidtil har jeg syntes, det var et bøvl med fastbrændte gryder og røre-krampe i armen, men så prøvede jeg metoden med risengrød i dynen i går og det er da bare det nemmeste. Grøden koger færdig under dynen og jeg skal hverken røre eller gøre fastbrændte gryder rene bagefter – det er jo ren win win. Derimod satte jeg mig bare ved computeren og skrev lidt på en opgave mens gryden “sov”. Fatter ikke jeg aldrig har tænkt på at forsøge med den metode før, for der er da vist noget med, at høkasse eller dyne er et godt, gammelt husmoderråd?

Jeg har ikke en decideret opskrift på grøden, for jeg fulgte bare de mål jeg sædvanligvis bruger, når jeg koger risengrød, men metoden og tider kommer her.

Risengryn og vand kom i en tykbundet gryde og kogte 2 minutter, herefter kom der mælk i og blandingen kogte i ca. 10 minutter. Jeg tilsatte lidt salt, satte låg på gryden og pakkede den ind i et tykt håndklæde. Derefter puttede jeg den under dynen og lod den sove et par timer. Efter et par timer vækkede jeg risengrøden og gav den et hurtigt opkog under omrøring og så var der ellers risengrød til kæresten, en nem gryde til opvaskemaskinen og rester af gulerodstærten fra forleden aften til mig.

En ting er i hvert fald sikker, fra nu af skal jeg nok koge risengrød til kæresten lidt oftere 🙂

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)