Ind imellem har man fået så meget at spise i løbet af dagen, at man ikke har lyst til noget særligt til aften. Sådan en aften havde vi forleden, så vi bestemte os for hjemmelavede pommes frites med en god dip til.

Det har altid været min far, der lavede hjemmelavede pommes frites og jeg kan huske, da jeg var lille, hvordan han lærte mig, at de skulle koges i olien to gange. Første gang skal de kun lige være gyldne og så skal de tages af varmen igen. Anden gang steges de færdige, gyldne og lækre, lægges på lidt fedtsugende papir og drysses med havsalt, inden de serveres rygende varme, enten som tilbehør til en lækker bøf/steg eller som en selvstændig snack med lækker dip.

Pommes frites.

2 pers.

4 store eller 6 små bagekartofler

1 L smagsneutral olie

Havsalt

Kartoflerne skrælles og skæres i tykke bjælker. Sørg for at skyl kartoffelbjælkerne godt, så indholdet af stivelse i kartoflerne minimeres. Opvarm olien i en gryde til det syder og bobler, hvis man sætter en tændstik ned i olien. Kog pommesfritsene ad mindre portioner, til de lige netop er gyldne og ligesom bliver lidt “gennemsigtige” i det, herefter tages de af varmen.
Kog pommes fritsene anden gang, i mindre portioner, til de er gyldne og helt færdige. Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle, drys med havsalt og server med det samme.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)