Selvom visse personer har brugt det meste af eftermiddagen i køkkenet på at bage marcipanspecier og vanillekranse, så skulle vi jo have mad alligevel. Ved slagteren i dag blev der købt et ordenligt stykke julemedister og noget hakket oksekød, så det hakkede oksekød blev rørt til en gigantbøf og stegt på panden. Derefter blev det toppet med tomatskiver og ost og gratineret i ovnen.

Det variere lidt hvad jeg kommer i en gigantbøf, for der kan stort set bruges alt hvad man har af rester i grønsagsskuffen, men denne gang blev det hovedsageligt peberfrugt.

Når nu ovnen var varm alligevel, ovenpå alle julekagerne, kunne jeg jo lige så godt slå 2 fluer med et smæk og lave kartoflerne i ovnen også, så de blev skrubbede og skåret i mindre stykker, vendt med lidt olie og krydderier og sat i ovnen til de var gylne og lækre.
Derudover fik vi bare lidt blandet salat med lidt hjemmelavet creme fraiche dressing og så fandt kæresten en bøtte færdig bearnaise frem fra køleskabet som lige blev lunet til. Han kan godt indimellem frygte, at maden bliver for tør. Men ellers vil jeg altså mene, at gigantbøffen og kartoflerne sagtens kan serveres med den væde der hænger ved den smeltede ost og tomaterne og så dressingen til salaten.

Gigant bøf.

500 gr mager, hakket oksekød
1-2 peberfrugter i mindre tern
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
1 æg
salt og peber
olie til stegning

friske tomatskiver
god ost, revet eller i skiver

Rør farsen sammen af hakket oksekød, peberfrugt, løg, hvidløg, æg, salt og peber. Varm olien op på en jernpande uden plastikhåndtag (panden skal i ovnen) og bred kødet ud til en stor bøf der fylder hele panden. Drys evt. med ekstra salt og peber. Når bøffen er stegt på den ene side vendes den om, dette gøres nemmest ved at lade den glide over på en tallerken, lægge en anden tallerken over og vende det hele i et snuptag. Herefter lader man de vendte bøf glide tilbage på panden. Nør bøffen næsten er gennemstegt dækkes den med friske tomatskiver og ost og tages af varmen. Panden med bøffen sættes i ovnen og gratinerer ca 10 minutter til osten er smeltet og gylden og tomaterne er stegte.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)