Hvad er bedre end et godt glas varm, hjemmelavet gløgg på en kold aften – det smager såååå godt og meget meget bedre end noget af det man køber, som jeg faktisk ikke rigtigt bryder mig om. Synes meget af det smager af sur vin og andet er så krydret, at man ikke kan trække vejret i nærheden af glasset uden at komme til at hoste.

Derfor skulle der selvfølgelig også en opskrift på lækker julegløgg på bloggen i anledning af den stundende højtid/osv… Og verdens bedste opskrift på gløggekstrakt, den har min mor altså i hovedet. Heldigvis lå hun på sofaen i stuen mens jeg huserede i køkkenet, så jeg kunne konsultere hende regelmæssigt og nu er jeg så i gang med, at skrive opskriften ned, så jeg selv kan huske den for fremtiden.

Fremtiden bliver så nok på onsdag, så der er da håb om, at jeg ikke helt har glemt den tid, men så kan I der læser med jo også læse lidt om hvordan man drikker sig en varm julebrandert til. Ikke fordi der er så meget sprut i, for der er faktisk kun rødvin i, men lidt har vel også ret.

Gløgg.

Hvad man nu har af citrusfrugter. Jeg fandt 3 clemmentiner, 1 lime og 3 appelsiner. Clemmentiner og lime blev presset sammen med den ene appelsin, de 2 andre blev skåret i tynde skiver og det hele kom i en stor gryde. Så blev der hældt vand i til appelsinskiverne svømmede/vippede og herefter tilsatte jeg 8 hele nelliker, 4 kardemommekapsler, 3 kanelstænger og 2 stjerneanis med frø. Det hele blev sat på komfuret og fik lov til at koge op – herefter snurrede det i lidt over en time, inden jeg tog det af varmen og lod gløggen trække.

Efter et par timer er den faktisk klar til brug, men jeg lod den trække et døgns tid fordi vi ikke kunne drikke gløgg forleden aften.

Nå gløggen skal drikkes sies alle skaller og krydderier fra og gløggekstrakten kommes tilbage i gryden. Der hældes ca. 1 liter rødvin på (bag in box er helt fin og så kan man selv justere mængden af vin) og ca 100 gr rørsukker – smag dig frem, nogle vil ha det sødere, andre mere syrligt. Herefter varmes gløggen, pas på det ikke koger og serveres – evt med mandelsplinter og rosiner

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)