I dag har jeg fået lavet en portion nougat/mandel praliner. De er fast tradition her i huset og vi har lavet dem siden min mor for mange år siden havde en variant med hjem fra et chokoladekursus. De små skaller kan godt være dyre, men jeg købte 72 stk guld og 72 stk sølv hos Specialkøbmanden til 28 kr pr. pakke og det kan vist ikke siges at være dyrt i forhold til hvad supermarkederne tager for pralinerforme.

Pralinerne smager af nougat, ristede mandler og lækker chokolade og de hører bare julen til, hvis man spørger mig. Desuden er de nemme at lave og forsvinder som dug for solen på ethvert fad med juleslik og konfekt.

Nougat/mandelpraliner.

50 gr blød nougat
100 gr mørk chokolade
mandelsplinter, ristede
små pralinerforme

Smelt chokolade og nougat over svag varme. Vend så mange ristede mandler i chokolade-nougatblandingen, som den kan trække og rør godt rundt så alle mandlerne er dækkede af chokolade. Fordel blandingen i de små forme og lad konfekten stivne inden den pakkes i en lufttæt beholder.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)