Jeg elsker al slags chokolade, fyldt, mørk, lys, med og uden nødder, karamel, pebermynte eller hvad det nu kunne være. Men jeg bryder mig virkelig ikke om chokoladekage. Det var faktisk lidt irriterende da jeg var lille, for hver eneste gang der var en i klassen, der delte kage ud, så var det chokoladekage, sådan husker jeg det i hvert fald. Og så ville jeg jo ikke have noget. Nå men ingen regler uden undtagelser – jeg er helt vild med brownies! Og det er lige præcis hvad disse skønne chokolade cookies minder om – altså brownies.

Jeg bagte i første omgang kagerne, fordi jeg har set dem et par gange på diverse blogs på det sidste, blandt andet hos Bitten og Kinna og udover at de så vældig lækre ud, så var jeg også ret sikker på, at Morten ville elske dem. De kommer oprindeligt fra The Hummingbird Bakery bogen, som har nogle superlækre opskrifter og jeg blev bestemt ikke skuffet.

Jeg brugte korn af 1/2 vanillestang istedet for vanilleessens eller vanillesukker og så overvejer jeg, at tilsætte lidt finthakkede hasselnødder eller valnødder en anden gang. Selvom Morten sagde, at kagerne smagte supergodt, kunne jeg sagtens forestille mig, at den meget kraftige chokoladesmag, ikke ville tage skade af lidt nødder – måske ville kagerne endda blive endnu mere brownie-agtige.

 

 

Desuden blev kagerne meget meget store, hvilket jeg da også var blevet advaret om på forhånd på ovennævnte blogs. Jeg bagte en halv portion og endte med 8 kæmpestore cookies. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den.

Chokolade cookies fra Hummingbird Bakery.

6-8 stk.

25 gr smør
225 gr god mørk chokolade, hakket
1 æg
85 gr lys muscovadosukker
korn af 1/2 vanillestang
40 gr hvedemel
1/4 tsk salt
1/4 tsk bagepulver

Smør og halvdelen af chokoladen smeltes i mikroovnen ved svag varme. Æg, sukker og vanille piskes lyst og luftigt. Den smeltede chokolade røres i æggemassen og der piskes godt ved lav hastighed. Mel, salt og bagepulver sigtes sammen og hældes i dejen af et par omgange, imens der piskes mellem hver gang.
Rør den sidste halvdel af chokoladen i dejen og sæt dejen på bagepapir med en ske. Pas på kagerne ikke bliver for store eller står for tæt – de flyder rimelig pænt ud.
Bag kagerne ved 170 grader i 12-15 minutter eller til overfladen på kagerne krakelerer og bliver blank. Lad kagerne køle på risten og opbevar dem i en lufttæt dåse.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)