Hjemmelavet sushi…

6 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Fisk og skaldyr, Hovedretter, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

I dag har jeg lavet sushi for første gang i hele mit liv. Jeg elsker sushi og har tit overvejet at prøve at lave det selv, men af en eller anden grund er det aldrig blevet til noget før i dag.

Jeg købte et sushikit forleden dag, for hvis det nu slet ikke var noget for mig, gad jeg ikke brænde inde med flere kilo sushiris, vineddike og tang. Desuden lavede jeg udelukkende vegetarruller.
For det første elsker jeg vegetarruller og bestiller altid minimum én variant uden fisk, når vi køber sushi. For det andet var jeg ikke helt sikker på, hvordan mit sushi projekt ville gå, og hvis det var helt vildt svært og det hele mislykkedes, ville jeg helst ikke have brugt en masse penge på det.

Heldigvis viste det sig, at det var meget lettere at tilberede de små ruller end jeg havde forestillet mig og nu er jeg allerede i fuld gang med at planlægge, hvad jeg skal lave for nogle varianter i fremtiden. Der er jo pludselig uanede muligheder for, at lave mine helt egne drømmesushi-sammensætninger, som jeg aldrig ville kunne finde i sushibarene. Kæresten er også helt vild med den hjemmegjorte sushi, som han siger smager meget bedre end den købte, så det må da siges at være en succes:-)

Jeg må også indrømme, at jeg blev overrasket over hvor meget sushi jeg fik ud af det kit til 50 kroner. Jeg ved godt, at jeg ikke havde købt fisk og det selvfølgelig ville have trukket den samlede pris op, men jeg har regnet ud, at jeg ville være kommet til at betale over 200 kr for de godt 40 stykker vegetarsushi jeg har lavet i aften, hvis jeg skulle have købt dem i en sushibar.

Jeg kogte risene efter anvisningen i pakken og fulgte så egentlig bare opskriften, men lavede altså mit eget fiskefrie fyld.
På de to af rullerne kom jeg helt tynde gulerodsstrimler – en variant jeg første gang stødte på i New York, og som jeg er ret vild med. Derefter blev de rullet sammen, hvilede 10 minutter på køl og blev skåret ud.
De andre to ruller fik en stribe god mayonnaise og derefter agurkestænger og avocado, blev rullet sammen, hvilede 10 minutter og blev skåret ud.
Der var noget wasabipasta med i pakken, som jeg godt kunne have fundet på at smørre indeni rullerne, men kæresten er ikke så glad for wasabi, så det undlod jeg og spiste det istedet ved siden af, sammen med soya og ingefær.

Og jeg må nok indrømme, at det tog lang tid før jeg fik mig taget sammen til at prøve at lave hjemmelavet sushi, men det er helt klart noget der skal gentages og gerne inden alt for lang tid:-)

6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
LaTascha
12 år siden

Maj – det smager nemlig supergodt, men jeg må indrømme, at jeg indimellem bliver lidt nærrig når det kommer til sushi. Altså det kan jo nemt rende op i 500 kr, hvis to mennesker skal blive mætte og have bare en lille smule forskelligt.
Men fra nu af laver jeg det da bare selv:-)

Mange hilsner fra

Anne.

Maj
12 år siden

Jeg er ælsker også bare sushi, det er bare noget af det mest delikate og lækre jeg kan forkæle mig selv med.

Må sige du har flair for det der sushi-rulleri, de ser jo mega prof ud, jeg har selv vovet mig ud i det nogle gange og jeg synes det er så hyggeligt – bliver jo inspireret til at gøre det igen snart 🙂

– Maj

LaTascha
12 år siden

Lise B – Det var slet ikke så svært som jeg havde troet/frygtet, så det er bare om at komme igang. Jeg købte som sagt bare sådan et sushikit i Kvickly til 50 kr og så var det bare at følge opskriften.

Mange hilsner fra

Anne.

Lise B
12 år siden

Mums, det ser simpelthewn for godt ud 🙂
Og har endda lige spist. Jeg må forsøge mig med det engang 🙂

/Lise
http://lisepaasu.blogspot.com

LaTascha
12 år siden

Tak – bliver jo helt genert:-

Ja, vi har en enkelt restaurant, der også har take away til billigere penge. Det er faktisk rigtig okay sushi, men nu tror jeg da ikke den kommer til at tjene helt så mange penge på mig mere:-)

Kan du ikke lave nogle vegetarruller til ham, hvis det er den rå fisk der kniber? Ellers går Morten med store planer om noget med chilistegte rejer og lign, efter han har set mig lave det i dag;-)

Mange hilsner fra

Anne.

Newyorkerbyheart
12 år siden

De er bare SÅ fine – gid mine havde set sådan ud den første gang jeg lavede sushi 🙂

Har I sushisteder i Vejle? Jeg får det desværre for sjældent, fordi kæresten ikke gider spise det….

Mange hilsner
Birthe

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)