I dag har jeg lavet sushi for første gang i hele mit liv. Jeg elsker sushi og har tit overvejet at prøve at lave det selv, men af en eller anden grund er det aldrig blevet til noget før i dag.

Jeg købte et sushikit forleden dag, for hvis det nu slet ikke var noget for mig, gad jeg ikke brænde inde med flere kilo sushiris, vineddike og tang. Desuden lavede jeg udelukkende vegetarruller.
For det første elsker jeg vegetarruller og bestiller altid minimum én variant uden fisk, når vi køber sushi. For det andet var jeg ikke helt sikker på, hvordan mit sushi projekt ville gå, og hvis det var helt vildt svært og det hele mislykkedes, ville jeg helst ikke have brugt en masse penge på det.

Heldigvis viste det sig, at det var meget lettere at tilberede de små ruller end jeg havde forestillet mig og nu er jeg allerede i fuld gang med at planlægge, hvad jeg skal lave for nogle varianter i fremtiden. Der er jo pludselig uanede muligheder for, at lave mine helt egne drømmesushi-sammensætninger, som jeg aldrig ville kunne finde i sushibarene. Kæresten er også helt vild med den hjemmegjorte sushi, som han siger smager meget bedre end den købte, så det må da siges at være en succes:-)

Jeg må også indrømme, at jeg blev overrasket over hvor meget sushi jeg fik ud af det kit til 50 kroner. Jeg ved godt, at jeg ikke havde købt fisk og det selvfølgelig ville have trukket den samlede pris op, men jeg har regnet ud, at jeg ville være kommet til at betale over 200 kr for de godt 40 stykker vegetarsushi jeg har lavet i aften, hvis jeg skulle have købt dem i en sushibar.

Jeg kogte risene efter anvisningen i pakken og fulgte så egentlig bare opskriften, men lavede altså mit eget fiskefrie fyld.
På de to af rullerne kom jeg helt tynde gulerodsstrimler – en variant jeg første gang stødte på i New York, og som jeg er ret vild med. Derefter blev de rullet sammen, hvilede 10 minutter på køl og blev skåret ud.
De andre to ruller fik en stribe god mayonnaise og derefter agurkestænger og avocado, blev rullet sammen, hvilede 10 minutter og blev skåret ud.
Der var noget wasabipasta med i pakken, som jeg godt kunne have fundet på at smørre indeni rullerne, men kæresten er ikke så glad for wasabi, så det undlod jeg og spiste det istedet ved siden af, sammen med soya og ingefær.

Og jeg må nok indrømme, at det tog lang tid før jeg fik mig taget sammen til at prøve at lave hjemmelavet sushi, men det er helt klart noget der skal gentages og gerne inden alt for lang tid:-)

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)