Egentlig skulle vi have haft fiskefrikadeller af laks og torsk til aftensmad i dag. Det fik vi også, men jeg fik helt vild lyst til humus i går, så jeg satte en skålfuld kikærter i blød og var så klar til at lave en ordenlig omgang humus i dag. Faktisk endte vores aftensmad med at blive en skøn blanding af alt muligt, for mens kæresten stegte fiskefrikadeller, fik jeg bakset alt muligt andet sammen, men det smagte skønt det hele og så fik vi også tømt lidt ud i skuffer og skabe samtidig.

Til humusen bagte jeg nogle pandebrød, som var supernemme at lave og smagte skønt. Jeg tror det tog under 5 minutter at lave dejen og forme brødene og så var det bare at smide dem på panden og bage dem. Hjemmebagt brød på under 15 minutter. Jeg brugte noget hvid hvede jeg havde stående, men man kan også sagtens bruge almindelig hvedemel eller fuldkornsmel.

Jeg lod pandebrødene køle lidt og da de var lukne skar jeg dem i kvarte. Så var de lige klar til at dyppe i humus og en lækker sort oliventapenade jeg havde stående.

Humusen blev lavet af de udblødte, kogte kikærter, tahin, olivenolie, creme fraiche, citronsaft, salt og presset hvidløg. Det blev en ret stor portion, så der er også til grøntsagsstave og sandwichspread de næste par dage.

Humus.

2 håndfulde tørrede kikærter
1 spsk tahin
2-3 spsk olivenolie
3-4 spsk creme fraiche/græsk yoghurt/skyr
saften af 1/2 citron
spidskommen
salt
1-2 fed presset hvidløg

De tørrede kikærter udblødes i rigeligt vand i minimum 8 timer. Herefter kasseres vandet og kikærterne koges møre. De kogte ærter blendes med tahin, olie, creme fraiche, citronsaft, spidskommen og salt. Det er nemmest med en stavblender. Når konsistensen er som ønsket tilsættes presset hvidløg og der smages til med salt. Hvidløget må ikke blendes med, da det kan give bismag til humusen.

Pandebrød.

4-6 stk.

4 dl hvid hvedemel
2 tsk bagepulver
2 tsk salt
2 spsk olie
1,5 dl vand

Alle ingredienserne blandes og æltes til en fast dej. Dejen deles i 6 boller som rulles til små pandekager med en kagerulle. Pandekagerne bages på en tør, varm pande, til de er gyldne og gennembagte. Vend dem evt. flere gange under bagningen.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)