Muffins med chokolade, hasselnødder og kokos…

10 kommentarer
Kager, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

I anledning af, at jeg nu har weekend og at min travle uge er overstået, har jeg i dag bagt muffins. Dels er der lidt hygge til vi skal se Danmarksindsamling i aften, og så rejser kæresten til Island på arbejde i morgen tidlig, så han skal forkæles lidt.

Valget faldt på nogle muffins, som jeg fik øje på, da jeg bladede i Sif Orellanas bog “Greven, Kammerjunken og Den Dragende Citronmåne” forleden dag. Muffinsene er fulde af kokos, nødder og chokolade – altsammen ingredienser som jeg havde liggende på lager i solide mængder. Jeg lavede lidt om på opskriften, fx brugte jeg som sædvanligt chocolate chips istedet for grofthakket chokolade, men det er jo udelukkende et spørgsmål om dovenskab;-)

Desuden havde jeg en pose kokosmel liggende i fryseren, som jeg købte sidst vi var i USA. De har noget sindsygt lækker, saftigt og groftrevet kokosmel derovre, så det var jeg jo nødt til at have med hjem. Til gengæld er det sødet på forhånd, så jeg halverede mængden af sukker i forhold til originalen. Desuden brugte jeg kornene af en vanillestang istedet for vanillesukker. Endelig stod der, at opskriften ville give 8-12 muffins – jeg fik 10 store muffins ud af portionen, men til gengæld bagte de næsten 10 minutter længere, end bagetiden i bogen var angivet til.

Muffins med chokolade, hasselnødder og kokos.

10 stk.

2 æg
korn af 1 stang vanille
2 dl sukker, medmindre der er brugt sødet kokosmel, brug da kun 1 dl sukker
3/4 dl hvedemel
125 gr smør, smeltet
4 dl kokosmel
100 gr chocolate chips eller grofthakket chokolade
50 gr hasselnødeflager eller grofthakkede hasselnødder

Rør æg, vanillekorn og sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt hvedemel og smeltet smør og pisk godt igennem. Vend kokosmel, chocolate chips og hasselnødder i dejen og kom dejen i muffinsforme. Bag muffinsene ved 170 grader i 20-25 minutter, til kagerne er gyldne og gennembagte.

10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
LaTascha
11 år siden

Maria – Det var da godt nok lidt irriterende – hader selv at bage, når resultatet ikke bliver som forventet. Jeg kan se, at jeg har brugt amerikansk kokosmel da jeg lavede kagerne. Det er godt nok lidt mere snasket end vores kokosmel herhjemme, men ikke nok til, at dejen skulle kunne blive så tør. Umiddelbart synes jeg godt nok også 4 dl. kokosmel lyder af meget, så jeg spekulerer på, om jeg har skrevet forkert, idet jeg jo har opskriften fra en bog.
Desværre ligger bogen i en flyttekasse, så jeg kan ikke engang komme til at undersøge, om det er mig der har skrevet forkert, men jeg vil tjekke det lige så snart jeg får fingre i bogen igen:-)

Mange hilsner fra

Anne.

Anonymous
11 år siden

Hejsa! Jeg har lige lavet de her muffins, da jeg har smidt min egen opskrift væk. Jeg ved ikke om den slags kokos du har brugt er mere "snasket", for da jeg skulle komme kokos i, kunne jeg slet ikke komme alt kokosmelet i. Jeg lavede dobbeltportion og skulle derfor komme 8 dl i, men har kun brugt 5 dl. Samtidig vil jeg sige at bagetiden hos mig kun var på ca. 15 min. De blev lidt tørre, men ok! 🙂 MVH Maria

LaTascha
11 år siden

Nej, det er ikke helt så sjovt…de er ligesom kokosmelet der bærer disse muffins oppe. Øv…

Håber du alligevel finder på noget…

Mange hilsner fra

Anne.

Anonymous
11 år siden

Uhm, de ser gode ud. Desværre har jeg tre kokosallergikere i min klasse, så bliver nok nød til at erstatte kokosmel'et med almindelig mel, og det er jo knap så sjovt 🙁

LaTascha
12 år siden

Jeg satser på snart at komme over og hente en ny portion – hvorfor er det lige, at så mange af deres madvarer skal være så meget bedre end vores?:-)
Overvejer lidt, og man måske kan få noget lignende i England…trods alt lidt billigere at tage en flybillet derover, hvis det bare drejer sig om at shoppe madvarer:-)

Mange hilsner fra

Anne.

Newyorkerbyheart
12 år siden

Ja, deres kokosmel er så anderledes end vores og er lækkert fyld i kager 🙂

De ser vel nok lækre ud de muffins…..

Mange hilsner
Birthe

LaTascha
12 år siden

Chokolade og kokos er match made in heaven:-)

Dypper også altid mine kokosmakroner i chokolade under bunden, når de er færdigbagte – det giver lige det sidste:-)

Mange hilsner fra

Anne.

Kristine L. Hansen (CookieCrumble)
12 år siden

Uhm. Ikke tosset 🙂 Dejligt blandingsforhold. Chokolade og kokos er simpelthen en vinder 🙂

Susanne rasmussen
7 år siden

De er super gode. Har du nogen erfaring med om den kan laves som en hel kage i stedet for som muffins?

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)