I anledning af, at jeg nu har weekend og at min travle uge er overstået, har jeg i dag bagt muffins. Dels er der lidt hygge til vi skal se Danmarksindsamling i aften, og så rejser kæresten til Island på arbejde i morgen tidlig, så han skal forkæles lidt.

Valget faldt på nogle muffins, som jeg fik øje på, da jeg bladede i Sif Orellanas bog “Greven, Kammerjunken og Den Dragende Citronmåne” forleden dag. Muffinsene er fulde af kokos, nødder og chokolade – altsammen ingredienser som jeg havde liggende på lager i solide mængder. Jeg lavede lidt om på opskriften, fx brugte jeg som sædvanligt chocolate chips istedet for grofthakket chokolade, men det er jo udelukkende et spørgsmål om dovenskab;-)

Desuden havde jeg en pose kokosmel liggende i fryseren, som jeg købte sidst vi var i USA. De har noget sindsygt lækker, saftigt og groftrevet kokosmel derovre, så det var jeg jo nødt til at have med hjem. Til gengæld er det sødet på forhånd, så jeg halverede mængden af sukker i forhold til originalen. Desuden brugte jeg kornene af en vanillestang istedet for vanillesukker. Endelig stod der, at opskriften ville give 8-12 muffins – jeg fik 10 store muffins ud af portionen, men til gengæld bagte de næsten 10 minutter længere, end bagetiden i bogen var angivet til.

Muffins med chokolade, hasselnødder og kokos.

10 stk.

2 æg
korn af 1 stang vanille
2 dl sukker, medmindre der er brugt sødet kokosmel, brug da kun 1 dl sukker
3/4 dl hvedemel
125 gr smør, smeltet
4 dl kokosmel
100 gr chocolate chips eller grofthakket chokolade
50 gr hasselnødeflager eller grofthakkede hasselnødder

Rør æg, vanillekorn og sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt hvedemel og smeltet smør og pisk godt igennem. Vend kokosmel, chocolate chips og hasselnødder i dejen og kom dejen i muffinsforme. Bag muffinsene ved 170 grader i 20-25 minutter, til kagerne er gyldne og gennembagte.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)