Den sidste uge har været travl – rigtig rigtig travl. Derfor har der været lidt stille her på bloggen. Jeg har arbejdet sent, er mødt tidligt og har været på kursus onsdag og torsdag. Desuden har vi passet min moster og onkels hus og hunde, idet de har været på skiferie og har taget hele familien, børn, svigerbørn og børnebørn med, så der var ligesom ikke så mange hundepassere tilbage at vælge imellem.

Udover en kæmpelasagne, som min moster havde lavet og sat i køleskabet til os, har menuen stået på nem og hurtig mad + en enkelt gang take away fra Burger King, da jeg kom hjem fra kursus torsdag aften.
Men forleden aften fik jeg prøvet at lave linsesuppe for første gang og det smagte supergodt. Normalt synes jeg ikke suppe er såååå interessant, kommer let til at kede mig, fordi suppe består af den samme smag skefuld efter skefuld, og der ikke er noget variation i hvad der kommer i munden udover lidt brød, men denne her tog jeg to portioner af og kunne også sagtens finde på, at lave den igen. Den var nem at gå til, varmede helt ned i tæerne og er ret sund. Der er jo hele 3 ting på én gang.

Linsesuppe.

4-5 portioner

1 løg, grofthakket
2 fed hvidløg, knuste
olivenolie
1 spsk karry
1/2 spidskommen, stødt eller knust i morder
1 tsk stødt ingefær
1 dåse kokosmælk
1 L. fond – jeg havde grønsagsfond i fryseren
2 dl røde linser
1 tsk sambal öelek
saft af 1/2 citron
1-2 tsk sukker

Løg og hvidløg svitses i olien i en stor gryde. Karry tilsættes og brændes af. Spidskommen, ingefær og kokosmælk tilsættes sammen med fond, linser og sambal öelek. Suppen simrer ca 30 minutter og blendes til en cremet konsistens med stavblenderen. Smag til med citronsaft og evt lidt sukker, hvis suppen er for syrlig og server straks med lækkert brød, lidt karse på toppen og evt en klat creme fraiche, hvis man bryder sig om det.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)