Forleden dag købte jeg lige en kogebog. Eller i hvert fald en slags, for i “Bitz din Sundhed” af Christian Bitz er der faktisk også en del opskrifter på lækre retter der er sunde uden at være fanatiske.

Jeg mener ikke selv, at jeg skal tabe mig for jeg har heldigvis en ok forbrænding – eller også skyldes det, at jeg aldrig er i ro på arbejde. Nå, anyway jeg gider ikke de der frelste helsefreaks, der dikterer alt hvad vi må og navnlig ikke må. Jeg gider ikke forbud, jeg vil have lov til at spise det jeg har lyst til, men jeg har ikke noget imod begrænsninger og sund fornuft, hvis det drejer sig om at leve sundt og varieret og ikke ende med en masse livsstilssygdomme under armen…

Christian Bitz tager netop fat i det, som jeg synes, mange helsefanatikere har glemt de seneste par år – nemlig “alt med måde”. Spis grønsager, spis frugt, spis rugbrød og fuldkorn, spis groft, spis efter årstiderne – kort sagt, spis fornuftigt!!! Og hvis det er en thebirkes søndag morgen der skal til, for at du er motiveret til at leve sundt resten af ugen, så er den thebirkes måske på sigt sund. Og så skal vi lære at nyde med god samvittighed istedet for med dårlig samvittighed.

 

 

Desuden tager bogen udgangspunkt i de 8 kostråd, og bringer dem ned på et niveau, hvor vi alle kan være med. Bitz går op i velsmag og kvalitet og bruger lidt fløde eller smør, hvis det er det der skal til for at en ret smager helt perfekt.
Der er ingen løftede pegefingre, men derimod masser af gode råd og ideer til, hvordan man eksempelvis lige får spist en masse fuldkorn og 600 gr frugt og grønt om dagen.
Og så elsker jeg hans indstilling til, at hvis man eksempelvis ikke når de magiske 600 gr frugt og grønt en dag, så glæd dig over den mængde, fx 450 gr som man nåede, istedet for at ærgre sig over de 150 gr man mangler. Det er logik, men jeg ved at der er mange, inkl mig selv, der ofte har tendens til at ærgres over det uopnåede, istedet for at glædes over det man opnåede:-)

Jeg fandt bogen på tilbud i Bilka til 95 kr, men jeg mener også at have set den andre steder til nogenlunde samme pris. Jeg læste den faktisk samme aften som jeg købte den, selvom der er en del tekst i forhold til billeder og opskrifter, men det hele er let tilgængeligt og skrevet i et fornuftigt sprog, bortset fra nogle stavefejl eller glemte et par gange.
Alt i alt synes jeg det er en ret fornuftig bog, og hvis man køber den på tilbud er den også rigeligt sin pris værd. Og så er det altså lækkert for én gangs skyld, at læse om hvordan vi kan leve lidt sundere uden løftede pegefingre, og uden at det hele bliver alt for frelst og fanatisk.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)