I aften står menuen på rester, for vi har både lidt kød og ovnkartofler tilbage fra forleden. Alligevel syntes jeg, vi trængte til lidt andet end bare rester og derfor faldt valget på en broccolisalat med solsikkefrø og tørrede granatæblekerner. Granatæblekernerne er fra London og de har egentlig stået i et glas temmelig længe, men nu fik vi de sidste brugt.

Har man ikke lige tørrede granatæblekerner ved hånden, er det jo højsæson for store, flotte og friske granatæbler og de smager lige så godt, hvis ikke bedre, i en broccolisalat. Fælles for både de friske og de tørrede kerner er, at de giver salaten den fineste, sarte, rosa farve og den har jeg altså lidt svært ved at stå for.

2 små håndfulde solsikkekerner ristes gyldne på en tør pande. Et stort rødløg hakkes i mindre stykker. Et stort broccolihoved deles i små buketter og skylles grundigt. Hvis man ikke er til helt rå broccoli, kan man dampe de små buketter et par minutter i letsaltet vand. Dressingen røres af græsk yoghurt, lidt salt, peber og et nip sukker. Herefter vendes rødløg og de ristede solsikkefrø i dressingen. Til sidst tilsættes tørrede eller friske granatæblekerner. Broccolibuketterne tilsættes, der røres godt så dressingen bliver jævnt fordelt på alle buketterne og den fine, rosa salat er klar til servering.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)