Kogt torsk med sennepssauce er en klassisk ret og så smager den fantastisk. Fisken er lækker, har en fast og “bladet” konsistens og smager ikke sepcielt meget af fisk, hvilket gør den meget egnet til folk der ikke er så meget for den slags. Torsk er ikke billig fisk, faktisk er det lige før, at kiloprisen på frisk torsk er dyrere end på oksemørbrad, men frisk torsk er altså noget af det lækreste, og kan slet ikke sammenlignes med de frosne torskeklodser man kan købe i supermarkedernes frostbokse.Traditionelt kan torsken serveres med sennepssauce, hakkede hårdkogte æg, rødbeder og kogte kartofler. Vi fik kogte kartofler og bagte rødbeder til og det var mindst lige så lækkert. Rødbedernes sødme står rigtig fint til den skarpe sennepssauce og den blide fisk.

For at holde fisken hvid og fast i kødet under dampningen har min mor lært mig, at der skal tilsættes lidt eddike til kogevandet. Ikke for meget, for det skal ikke smage igennem i fisken, men lige en slat. Det lærte min mor engang og nu har hun lært mig det, så det gør vi altså. Sennepssaucen bliver lavet på en hvid, opbagt sauce som smages til med grovkornet sennep til den har bid – smag til og find ud af hvor stærk eller mild du foretrækker din sennepssauce.

Dampet torsk.

4 pers.

1 stor torsk
3 laurbærblade
3-4 spsk eddike
1 tsk sorte peberkorn
salt

Fisken skylles under koldt, rindende vand og skæres i passende portioner med en skarp kniv – hold fisken som hvis den var et franskbrød og skær så tykke skiver.
Kom stykkerne i en stor gryde og fyld vand på til det dækker. Kom laurbærblade, eddike, peberkorn og salt i gryden og damp fisken i kogende vand til den er mør – 10-15 minutter afhængigt af tykkelsen på fiskestykkerne.
Hæld vandet fra torsken og server med sennepssauce og kogte kartofler.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)