Dampet torsk med sennepssauce…

4 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Fisk og skaldyr, Hovedretter, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Kogt torsk med sennepssauce er en klassisk ret og så smager den fantastisk. Fisken er lækker, har en fast og “bladet” konsistens og smager ikke sepcielt meget af fisk, hvilket gør den meget egnet til folk der ikke er så meget for den slags. Torsk er ikke billig fisk, faktisk er det lige før, at kiloprisen på frisk torsk er dyrere end på oksemørbrad, men frisk torsk er altså noget af det lækreste, og kan slet ikke sammenlignes med de frosne torskeklodser man kan købe i supermarkedernes frostbokse.Traditionelt kan torsken serveres med sennepssauce, hakkede hårdkogte æg, rødbeder og kogte kartofler. Vi fik kogte kartofler og bagte rødbeder til og det var mindst lige så lækkert. Rødbedernes sødme står rigtig fint til den skarpe sennepssauce og den blide fisk.

For at holde fisken hvid og fast i kødet under dampningen har min mor lært mig, at der skal tilsættes lidt eddike til kogevandet. Ikke for meget, for det skal ikke smage igennem i fisken, men lige en slat. Det lærte min mor engang og nu har hun lært mig det, så det gør vi altså. Sennepssaucen bliver lavet på en hvid, opbagt sauce som smages til med grovkornet sennep til den har bid – smag til og find ud af hvor stærk eller mild du foretrækker din sennepssauce.

Ingen bedømmelser

Dampet torsk

Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 stor torsk
  • 3 laurbærblade
  • 3-4 spsk eddike
  • 1 tsk sorte peberkorn
  • salt

Fremgangsmåde

  • Fisken skylles under koldt, rindende vand og skæres i passende portioner med en skarp kniv – hold fisken som hvis den var et franskbrød og skær så tykke skiver.
  • Kom stykkerne i en stor gryde og fyld vand på til det dækker. Kom laurbærblade, eddike, peberkorn og salt i gryden og damp fisken i kogende vand til den er mør – 10-15 minutter afhængigt af tykkelsen på fiskestykkerne.
  • Hæld vandet fra torsken og server med sennepssauce og kogte kartofler
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
LaTascha
12 år siden

Uhhh…det er også godt med det hele på, smask smask – bliver jo helt sulten igen nu:-)

Mange hilsner fra

Anne.

Newyorkerbyheart
12 år siden

Oh ja, kogt torsk er godt, virkelig GODT!! Jeg er vild med torskens kød, fordi det kan pilles fra hinanden i flager, jeg synes det er så flot 🙂

Kæresten har virkelig fået smag for torsk, men kun når jeg serverer det med det hele: rødbeder, æg og bacon også 😉

Mange hilsner
Birthe

Andreas
2 år siden

Hej “Maden i mit liv”

Jeg har et spørgsmål. Som sennepssovs-novice finder jeg din opskrift på netop denne lidt mangelfuld. Hvordan laves sovsen? Og hvilken type sennep skal jeg bruge?

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)