Gulerodskage med flødeosteglasur…

0 kommentarer
Kager, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Forleden dag, i mandags faktisk, var det min morsters fødselsdag. Min mor og min moster har i mange år haft den aftale, at på den enes fødselsdag bager den anden og omvendt. På den måde kan fødselaren få lov til at nyde dagen, uden at skulle bage boller og kage. Da det var min mosters fødselsdag, var det jo så min mor, der skulle stå for boller og kage, men den tjans fik jeg lov til at overtage – ikke at det var noget jeg var ked af.

Jeg bagte en portion af Claus Meyer’s lækre gulerodsbrud. De smager fantastisk godt og er altid populære. Eneste minus ved dem er, at det sviner helt vildt at skære dejen sammen med revet gulerod, æg og solsikkefrø på køkkenbordet, men det problem kom jeg om ved, ved at lade dejen blive i skålen, mens den hævede. Derefter lavede jeg en fordybning i dejen, som stadig lå i skålen, og hældte gulerod, æg og solsikkefrø i og så tog jeg vores største køkkensaks og klippede dejen sammen med den ene hånd, mens jeg hele tiden vendte dejen rundt med den anden hånd, så alt blev klippet godt og grundigt sammen til en dej.

Dejen blev lige så god som den plejer, og da jeg var færdig, skulle jeg bare sætte bollerne på pladen og sætte dejskålen i opvaskeren, og så var der ikke mere rengøring der. Bollerne fik lov til at efterhæve næsten en time på pladen, og blev endnu mere lækre og luftige end de plejer, så det får de bestemt også lov til for fremtiden.

Så kom vi til kagen. Jeg kunne ikke rigtigt bestemme mig for hvad det skulle være, men kom pludselig i tanker om, at jeg ville køre gulerodstemaet færdigt, så hvad var mere oplagt end en lækker, svampet gulerodskage med flødeosteglasur. Jeg fik en hel del inspiration hos Birthe og hendes Gulerodskage fra New Orleans. Den har jeg nemlig hørt rigtig meget godt om rundt i blogland, så det ville vel ikke kunne gå helt galt 🙂

Flødeosteglasuren blev rørt af en pakke Philadelphia naturel, lidt flormelis, revet skal af en økologisk citron og rigeligt citronsaft. Kagen er jo ret sød i sig selv, så jeg tilsætter altid en god sjat citronsaft, for at få en syrlig glasur, der kan opveje det søde i kagen.

Jeg bryder mig ikke så meget om glasur, det er alt for sødt, og der gik faktisk også mange år, før jeg lærte at spise flødeosteglasur, som jeg også tit oplevede som lidt for sødt. Men når det er syrligt og friskt og lige sætter prikken over i’et ovenpå en god kage, så er jeg vild med det.

Gulerodskage med flødeosteglasur.

250 gr mørk muscovadosukker
100 gr sukker
3 dl smagsneutral olie
4 æg
300 gr mel
1 stor spsk stødt kanel
1 tsk salt
2 tsk natron
350 gr revne gulerødder
100 gr valnødder, letristede og grofthakkede
50 gr gyldne rosiner, kan udelades

Flødeosteglasur.

200 gr flødeost – det fungerer bedst, hvis man ikke vælger light eller fedtfattig.
2-3 spsk friskpresset citronsaft
reven skal af en økologisk citron
50 gr flormelis

Bland sukker og olie i en skål og rør det godt med elmikseren. Tilsæt æggene ét af gangen, pisk imellem hvert æg og rør tilsidst dejen grundigt.
Tilsæt mel, krydderier og natron og rør det godt ind i dejen. Til sidst vendes gulerødder, valnødder og rosiner i dejen.
Dejen hældes i en springform eller bradepande, smurt eller foret med bagepapir, og bages ved 200 grader i ca 1 time eller til en pind kommer ren op af kagen, når man stikker den ned i midten. Bages kagen i springform er dejlaget tykkere, og man må derfor beregne noget længere bagetid – ca. 1 time og 20 minutter, men hold øje med kagen. Lad kagen afkøle i formen.

Rør flødeosten blød med citronsaft og tilsæt citronskal og flormelis. Smag til og tilsæt mere citronsaft eller flormelis, hvis glasuren er for sød eller syrlig. Fordel glasuren på den afkølede kage.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)