dscn1765

Det regner og rusker og haven er drivvåd og fuld af jordskokker – derfor har menuen stået på suppe i aften. Jordskoksuppe forstås!

2 dele kartofler til 3 dele jordskokker blev skrællet, skåret i grove tern og kom i en gryde med 1 liter hønsebouillon, så det næsten dækkede grønsagerne sammen med en god, stor kvist persille. Suppen simrede i 20 minutter. Så blev persillekvisten kasseret, der blev tilsat en sjat fløde og hele baduljen blev blendet med stavblenderen til en lækker, cremet suppe. Herefter blev suppen smagt til med salt, peber, lidt friskpresset lime og en sjat chiliolie og tilsidst blev der rørt et par spsk grofthakket persille i. Nemt og ligetil.

Som pynt på suppen, dip til brødet og i øvrigt for at få brugt lidt af den kæmpe buket persille, der blev indkøbt i den lokale grønthandler forleden, blev der lavet en persillepesto.

En pæn portion persillekviste, 1 god spiseskefuld letristede mandler, friskpresset parmesan og lidt salt og peber blev blendet til en glat masse med olivenolie. Herefter blev der rørt 2 fed friskpresset hvidløg i og pestoen var klar. En skefuld af pestoen blev rørt ekstra flydende med lidt mere olivenolie, så den kunne dryppes på suppen ved servering.

 

 

Suppen blev serveret med diverse “suppebrød”. Udvalget bestod af fladbrød fra grønthandleren (jaja, han har skam andet end persillebuketter på størrelse med ribsbuske) samt et halvt flute der blev tilovers forleden dag og som blev skåret i ultratynde skiver og ristet sprøde og knasende i ovnen. Perfekte til at skovle persillepesto op med og spise til suppen.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)