Jordskok-kartoffelsuppe med persillepesto…

8 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Hovedretter, Lette retter, Opskrifter, Suppe, Vegetar
Gå direkte til opskriften

dscn1765

Det regner og rusker og haven er drivvåd og fuld af jordskokker – derfor har menuen stået på suppe i aften. Jordskoksuppe forstås!

2 dele kartofler til 3 dele jordskokker blev skrællet, skåret i grove tern og kom i en gryde med 1 liter hønsebouillon, så det næsten dækkede grønsagerne sammen med en god, stor kvist persille. Suppen simrede i 20 minutter. Så blev persillekvisten kasseret, der blev tilsat en sjat fløde og hele baduljen blev blendet med stavblenderen til en lækker, cremet suppe. Herefter blev suppen smagt til med salt, peber, lidt friskpresset lime og en sjat chiliolie og tilsidst blev der rørt et par spsk grofthakket persille i. Nemt og ligetil.

Som pynt på suppen, dip til brødet og i øvrigt for at få brugt lidt af den kæmpe buket persille, der blev indkøbt i den lokale grønthandler forleden, blev der lavet en persillepesto.

En pæn portion persillekviste, 1 god spiseskefuld letristede mandler, friskpresset parmesan og lidt salt og peber blev blendet til en glat masse med olivenolie. Herefter blev der rørt 2 fed friskpresset hvidløg i og pestoen var klar. En skefuld af pestoen blev rørt ekstra flydende med lidt mere olivenolie, så den kunne dryppes på suppen ved servering.

 

 

Suppen blev serveret med diverse “suppebrød”. Udvalget bestod af fladbrød fra grønthandleren (jaja, han har skam andet end persillebuketter på størrelse med ribsbuske) samt et halvt flute der blev tilovers forleden dag og som blev skåret i ultratynde skiver og ristet sprøde og knasende i ovnen. Perfekte til at skovle persillepesto op med og spise til suppen.

8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
LaTascha
11 år siden

Anna – Persillepestoen gav lige prikken over i'et…udover at pynte:-)

Mange hilsner fra

Anne.

LaTascha
11 år siden

Hej Birthe.

Jeg går også så småt og glæder mig til noget skøn mad og hyggeligt selskab:-)

Mange hilsner fra

Anne.

Anna
11 år siden

Mmm, det ser virkelig indbydende ud, særligt med den flydende persillepesto dryppet i suppen 🙂 Skønne billeder!

Mvh Anna

Newyorkerbyheart
11 år siden

Uhmm, en god jordskokkesuppe er bare så godt 🙂

Glæder mig til at spise med dig på onsdag….

Mange hilsner
Birthe

Jannie
8 år siden

hvad betyder 2 dele karotffel og 3 dele jordskokker? 😀 Undskyld jeg nok spørger dumt!
Jeg kunne vildt godt tænke mig at lave den, men hvor mange personer er denne ret beregnet til?
det ser lækkert ud!

mvh Jannie

Jannie
8 år siden

Hej Anne. tusind tak for dit svar, så forstår jeg i hvert fald det med mængden af kartoffel og jordskok. Det er fordi jeg vil gerne lave suppen i aften til min familie og vi er 6 voksne, samt lave de der kartoffelbrød. og jeg har enormt svært ved at regne ud, hvor meget jeg skal købe af kartofler og jordskokker for at der er nok suppe? Ved ikke om det er noget du kan hjælpe med, men hvis du kan så håber jeg du kan svare hurtigst mulig 😀
p.s. tak for dine skønne opskrifter, det er jo super lækkert det hele !!
Har i dag også bagt dine lækre luftige pølsehorn, brugte dog i stedet for 400 g hvedemel, 100 g havreklid, 100 g grahamsmel og 200 g hvedemel og de smager stadig super godt!! prøv det 😀

hilsen Jannie!

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)