Det regner og rusker og haven er drivvåd og fuld af jordskokker – derfor har menuen stået på suppe i aften. Jordskoksuppe forstås!
2 dele kartofler til 3 dele jordskokker blev skrællet, skåret i grove tern og kom i en gryde med 1 liter hønsebouillon, så det næsten dækkede grønsagerne sammen med en god, stor kvist persille. Suppen simrede i 20 minutter. Så blev persillekvisten kasseret, der blev tilsat en sjat fløde og hele baduljen blev blendet med stavblenderen til en lækker, cremet suppe. Herefter blev suppen smagt til med salt, peber, lidt friskpresset lime og en sjat chiliolie og tilsidst blev der rørt et par spsk grofthakket persille i. Nemt og ligetil.
Som pynt på suppen, dip til brødet og i øvrigt for at få brugt lidt af den kæmpe buket persille, der blev indkøbt i den lokale grønthandler forleden, blev der lavet en persillepesto.
En pæn portion persillekviste, 1 god spiseskefuld letristede mandler, friskpresset parmesan og lidt salt og peber blev blendet til en glat masse med olivenolie. Herefter blev der rørt 2 fed friskpresset hvidløg i og pestoen var klar. En skefuld af pestoen blev rørt ekstra flydende med lidt mere olivenolie, så den kunne dryppes på suppen ved servering.
Suppen blev serveret med diverse “suppebrød”. Udvalget bestod af fladbrød fra grønthandleren (jaja, han har skam andet end persillebuketter på størrelse med ribsbuske) samt et halvt flute der blev tilovers forleden dag og som blev skåret i ultratynde skiver og ristet sprøde og knasende i ovnen. Perfekte til at skovle persillepesto op med og spise til suppen.
Anna – Persillepestoen gav lige prikken over i'et…udover at pynte:-)
Mange hilsner fra
Anne.
Hej Birthe.
Jeg går også så småt og glæder mig til noget skøn mad og hyggeligt selskab:-)
Mange hilsner fra
Anne.
Mmm, det ser virkelig indbydende ud, særligt med den flydende persillepesto dryppet i suppen 🙂 Skønne billeder!
Mvh Anna
Uhmm, en god jordskokkesuppe er bare så godt 🙂
Glæder mig til at spise med dig på onsdag….
Mange hilsner
Birthe
hvad betyder 2 dele karotffel og 3 dele jordskokker? 😀 Undskyld jeg nok spørger dumt!
Jeg kunne vildt godt tænke mig at lave den, men hvor mange personer er denne ret beregnet til?
det ser lækkert ud!
mvh Jannie
Jannie – Det betyder såmænd bare, at du skal bruge lidt flere jordskokker end kartofler 😀 Hvis du fx bruger 200 gr kartoffel, skal du bruge 300 kr jordskok, eller sagt på en anden måde, hvis du eksempelvis bruger 2 dl. kartoffel, skal du bruge 3 dl. jordskokker. Det er altså lige meget, hvor stor en portion suppe du laver, så længe der bare bruges en del jordskok mere, end der bruges kartoffel – håber det giver mening? 🙂
Grunden til, at jeg skrev opskriften på den måde var, at jeg bare kom kartofler og jordskokker i gryden, uden at veje eller måle dem, men der var lidt flere jordskokker end kartofler, kunne jeg i hvert fald se 🙂 Det er også derfor jeg ikke har skrevet, hvor mange personer opskriften er til, for jeg ved jo ikke, hvor mange kartofler og jordskokker folk bruger undervejs. Det vigtigste er, at når du har kommet en passende mængde kartofler og jordskokker i gryden, så skal der hældes bouillon på til det omtrent dækker grønsagerne eller lidt under. Herefter koger du det hele mørt, blender og smager til med en sjat fløde, salt og peber.
Dette er faktisk princippet i rigtig mange grønsagssupper. 1) Valgfri mængde grønsager i en gryde. 2) Dæk næsten grønsagerne med bouillon og kog dem møre. 3) Blend og smag til med lidt fløde, flødeost eller lign samt salt, peber og krydderier.
Så er der selvfølgelig supper, hvor der skal brunes løg og krydderier i lidt olie, inden der hældes grønsager og bouillon ved, men princippet er næsten altid det samme 🙂
Håber det var svar på dit spørgsmål – ellers må du lige skrive igen 🙂
Mange hilsner fra
Anne.
Hej Anne. tusind tak for dit svar, så forstår jeg i hvert fald det med mængden af kartoffel og jordskok. Det er fordi jeg vil gerne lave suppen i aften til min familie og vi er 6 voksne, samt lave de der kartoffelbrød. og jeg har enormt svært ved at regne ud, hvor meget jeg skal købe af kartofler og jordskokker for at der er nok suppe? Ved ikke om det er noget du kan hjælpe med, men hvis du kan så håber jeg du kan svare hurtigst mulig 😀
p.s. tak for dine skønne opskrifter, det er jo super lækkert det hele !!
Har i dag også bagt dine lækre luftige pølsehorn, brugte dog i stedet for 400 g hvedemel, 100 g havreklid, 100 g grahamsmel og 200 g hvedemel og de smager stadig super godt!! prøv det 😀
hilsen Jannie!
Jannie – Hej igen. Jamen altså afhængigt af hvor sultne I er, så skulle det være nok med omkring 500-600 gr kartofler og så lidt flere jordskokker, måske omkring 750 gr. Og så bouillon på til det dækker og lidt krydderier og fløde til at smage til med 🙂 Det smager også godt at drysse lidt ristede bacontern over suppen ved servering, hvis man er til den slags 🙂
Mange hilsner fra
Anne.