Efter citronfromagen i går, tager vi lige endnu en dag med en klassiker på menuen. I dag har den nemlig stået på en rigtig mormor/vinterret – stuvet hvidkål med frikadeller.

Et halvt hvidkålshoved skæres i tynde strimler med en skarp kniv, og dampes kort i letsaltet vand til kålen lige netop er mør, men stadig har bid. Hæld vandet fra kålen og lad den dryppe af i et dørslag, indtil kålen skal blandes i saucen.
Selve saucen til stuvningen er egentlig bare en klassisk hvid sauce, smagt til med lidt friskrevet muskatnød. For at undgå fastbrændte gryder, der skal stå i blød i flere dage, laver jeg gerne hvid sauce på følgende måde : en passende mængde mælk varmes op i en gryde. Når det småkoger, jævnes saucen med en meljævning og tilsættes evt. en lille klat smør. Smag til med salt og peber og så er der hvid sauce uden fastbrændte gryder. Kålen røres i den varme sauce og så er der stuvet hvidkål.

Den stuvede hvidkål blev serveret med frikadeller og kogte kartofler.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)