Lidt dessert skulle der jo også til efter kyllingen med rosmarin, og det var dessert af den bedste slags – mors citronfromage. Citronfromage er noget af det bedste jeg ved, men den skal være syrlig og have masser af friskrevet økologisk citronskal i.

Her kommer opskriften på verdens bedste og simple citronfromage – min mors. Jeg har lært af min mor, at det er spild af tid at smelte husblas over vandbad, for husblassen kan sagtens blødes op i vand, og derefter smeltes i citronsaften i microovnen på laveste temperatur.
Hvis man ikke er så meget til den metode, eller ikke har en microovn, bruger man selvfølgelig bare den normale teknik, og smelter husblassen over vandbad og tilsætter lidt af æggesnapsen heri.

Mors citronfromage.

3 æg – brug evt. past. æg, hvis man føler sig mere tryg ved det
ca 100 gr sukker
1/2 dl citronsaft
skallen af 1 økologisk citron
4 blade husblas
1/4 L piskefløde

evt. flødeskum til pynt

Rør æg og sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt citronskal. Sæt husblassen i blød i koldt vand i ca 5 minutter. Kom citronsaften i en lille skål, knug husblassen fri for vand, og kom det i skålen med citronsaft. Sæt skålen i microovnen i ca. 15 sekunder eller indtil husblassen er smeltet. Når man tager skålen ud af microovnen er det en god ide at røre lidt rundt, for at kontrollere, at al husblassen er helt smeltet. Tag en spsk. af æggesnapsen og rør ud i den lune citron-husblasblanding. Gentag indtil citron-husblasblandingen har nogenlunde samme temperatur som æggesnapsen. Herefter hældes blandingen over i resten af æggesnapsen, mens der piskes godt. Pisk fløden til skum i en anden skål og vend det hele sammen. Hæld citronfromagen over i en serveringsskål og lad den stå koldt til den har sat sig – minimum et par timer. Ved servering pyntes fromagen evt. med lidt flødeskum.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)