Menuen i aften har stået på kyllingeoverlår, for der var tilbud hos slagteren forleden dag. Retten er delvis hjemmekomponeret og delvist inspireret efter en opskrift i det nyeste Isabella’s Magasin. Eller inspiration og inspiration…inspirationen drejer sig vist primært om at smørre sennep under skindet på et kyllingeoverlår og så give det en time i ovnen ved 180 grader.

Fløden og mælken der blev hældt ved kyllingen, inden fadet blev sat i ovnen, blev til den lækreste fond og det øvrige tilbehør blev rødbeder, persillerødder og gulerødder, skåret i mindre bider og vendt med lidt olie, salt og peber. Herefter blev de bagt i 30 minutter i ovnen sammen med nogle kartoffelbåde, ligeledes vendt med olie, salt og peber.

Kyllingeoverlår med sennep, timian og rosmarin.

7-8 stykker kyllingeoverlår
2 gode spsk dijonssennep
3 tsk rørsukker
salt og peber
olie til stegning
1 pk bacon
3 kviste frisk rosmarin
friske timiankviste
3 store peberfrugter, skåret i lange stænger
2 1/2 dl fløde
2 1/2 dl mælk

Sennep og rørsukker røres sammen i en lille skål. Skindet løsnes forsigtigt fra kyllingestykkerne med en skarp kniv og en tsk sennep smøres ind under skindet. Kyllingestykkerne gnides i en blanding af salt og peber og brunes i olie i en gryde. kyllingestykkerne tages af varmen og placeres i et ildfast fad. Herefter brunes baconstykkerne i gryden og når de er gyldne placeres de ovenpå kyllingerne. Drys med salt, peber, rosmarinkviste og timian.
Svits hurtigt peberfrugterne i gryden hvor kyllinger og bacon er stegt og fordel dem øverst i kyllingefadet. Hæld fløde og mælk ved og sæt fadet i ovnen ca. 1 time ved 180 grader.

Server med kartoffelbåde og ovnbagte rodfrugter.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)