Kyllingeoverlår med sennep, timian og rosmarin…

4 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Fjerkræ, Hovedretter, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Menuen i aften har stået på kyllingeoverlår, for der var tilbud hos slagteren forleden dag. Retten er delvis hjemmekomponeret og delvist inspireret efter en opskrift i det nyeste Isabella’s Magasin. Eller inspiration og inspiration…inspirationen drejer sig vist primært om at smørre sennep under skindet på et kyllingeoverlår og så give det en time i ovnen ved 180 grader.

Fløden og mælken der blev hældt ved kyllingen, inden fadet blev sat i ovnen, blev til den lækreste fond og det øvrige tilbehør blev rødbeder, persillerødder og gulerødder, skåret i mindre bider og vendt med lidt olie, salt og peber. Herefter blev de bagt i 30 minutter i ovnen sammen med nogle kartoffelbåde, ligeledes vendt med olie, salt og peber.

Kyllingeoverlår med sennep, timian og rosmarin.

7-8 stykker kyllingeoverlår
2 gode spsk dijonssennep
3 tsk rørsukker
salt og peber
olie til stegning
1 pk bacon
3 kviste frisk rosmarin
friske timiankviste
3 store peberfrugter, skåret i lange stænger
2 1/2 dl fløde
2 1/2 dl mælk

Sennep og rørsukker røres sammen i en lille skål. Skindet løsnes forsigtigt fra kyllingestykkerne med en skarp kniv og en tsk sennep smøres ind under skindet. Kyllingestykkerne gnides i en blanding af salt og peber og brunes i olie i en gryde. kyllingestykkerne tages af varmen og placeres i et ildfast fad. Herefter brunes baconstykkerne i gryden og når de er gyldne placeres de ovenpå kyllingerne. Drys med salt, peber, rosmarinkviste og timian.
Svits hurtigt peberfrugterne i gryden hvor kyllinger og bacon er stegt og fordel dem øverst i kyllingefadet. Hæld fløde og mælk ved og sæt fadet i ovnen ca. 1 time ved 180 grader.

Server med kartoffelbåde og ovnbagte rodfrugter.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
LaTascha
11 år siden

Uhhh…tak, det skal jeg lige ha tjekket ud…så har jeg vist ikke været helt vågen, hvis jeg ikke har set den inde på din blog, og der hænder det da ellers, at jeg kommer forbi et par gange om måneden…eller måske lidt mere;-)

Kærlig hilsen

Anne.

Newyorkerbyheart
11 år siden

Jeg lavede den lige efter bladet (næste), Miss Muffin har også lavet den, kan ikke lige huske hvad hun ændrede – men lækker, det er den 😀

KH
B

LaTascha
11 år siden

Jeg har slet ikke set den andre steder…skal da lige have kigget lidt rundt, for den var rigtig lækker, så inspiration til lidt varianter over samme emne ville da ikke være dårligt:-)

Kærlig hilsen

Anne.

Newyorkerbyheart
11 år siden

Det er bare så lækkert – og sikke mange der har lavet den i blogland efterhånden, synes nu at du har lavet en god twist på den 🙂

Kh
B

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)