De sidste dage har ikke ligefrem stået i madlavningens tegn. Vi har haft status på arbejde, så både mandag og tirsdag har jeg arbejdet fra 8 morgen til 21 aften. Begge dage hentede kæresten mig på banegården da jeg kom hjem 21.45 – mandag købte vi en pizza med hjem og tirsdag spiste jeg på arbejde.

Onsdag, som jo egentlig plejer at være min fridag, var der bagermøde for 120 bagermestre og afdelingsledere fra hele landet på Coop’s kursuscenter i Middelfart og da jeg kom hjem i går klokken 17, klaskede jeg sammen i sofaen med kæresten og min dyne, og så Friends på dvd hele aftenen og lod min mor stå 100 % for madlavningen.I dag, da jeg kom hjem fra arbejde, havde jeg for første gang i denne her uge tid, lyst og overskud til at hoppe i køkkenet, men da min mor allerede havde tænkt på aftensmad måtte det blive en kage istedet. Kæresten trængte nu også til at blive lidt forkælet, for han har jo været græsenkemand i flere dage 🙂

Valget faldt på en pladefuld kokosmakroner, som jeg tidligere har blogget om, men derudover bagte jeg også en bosnisk æblekage. Jeg smagte den første gang for nogle uger siden, da vi var til madklub i Esbjerg og den smager skønt. Det sprøde lag af makronmarengs på toppen af kagen er perfekt sammen med de syrlige æblebåde, og den tager ingen tid at lave – det mest tidskrævende var nærmest at knuse en hel pose makroner.

 

 

Vi fik den til dessert efter aftensmaden med en klat kold creme fraiche til – kæresten og min far fik nu hjemmelavet vanilleis til, men de er også hardcore 😉 Kagen var skøn da den var nybagt og lun, men den kan også sagtens spises kold.

Bosnisk æblekage.

4 æggehvider
50 gr rør sukker
250 gr makroner, knuste
50 gr hvedemel
125 gr smør, smeltet
3-4 æbler, skrællede og i tynde både

Æggehviderne piskes stive. Sukkeret tilsættes og massen piskes til luftig marengs. Makroner, mel og sukker blandes i en skål. Marengsdejen vendes forsigtigt heri.
Halvdelen af dejen fordeles i et ildfast fad, smurt eller foret med bagepapir. Æblebåde i tynde både fordeles på dejen og resten af dejen fordeles ovenpå æblebådene. Kagen bages ved 160 gr i ca. 1 time – ikke varmluft.

Server kagen lun, til kaffe eller dessert, med creme fraiche, flødeskum eller vanilleis.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)