Så er ferien gået i gang og jeg skal ikke på arbejde igen før om 2 uger og i anledning af, at vi nu har ferie, har jeg bagt en kage. Det blev til en god, gammeldags krydderkage med rosiner. Det er faktisk alt for sjældent, at jeg laver sådan en, for den smager jo super godt, men det kan jo også skyldes, at jeg netop laver den så sjældent.

Jeg synes personligt, at en krydderkage skal bages med rosiner, men bryder man sig ikke om det, kan man sagtens udelade dem. Alternativt kan man bruge korender eller syltet appelsinskal. Kagen er en gammel opskrift, som jeg har haft liggende i mange år, ved faktisk ikke helt hvor den stammer fra, for den er skrevet ned med kuglepen, men god det er den i hvert fald.

I forhold til opskriften har jeg ændret lidt på typen af sukker og bruger rørsukker og brun farin istedet for hvidt sukker. Det smager også godt, hvis man erstatter brun farin med mørk muscovadosukker.

Gammeldags krydderkage.

175 gr smør
75 gr brun farin
100 gr sukker
1 æg
250 gr hvedemel
1 tsk natron
1 tsk allerhånde
1 tsk ingefær
2 tsk kanel
1 tsk kardemomme
1 tsk stødt nellike
2,5 dl mælk

1-2 håndfulde rosiner
smør til formen

Rør sukker og smør godt sammen og tilsæt ægget. Sigt mel sammen med natron og tilsæt det til massen sammen med alle krydderierne. Rør dejen godt og tilsæt herefter mælken. Rør til sidst rosinerne i.

Smør en form med lidt smør og fordel dejen heri. Bag kagerne ved 175 grader i ca 1 time, eller til dejen ikke hænger ved, når man stikker et lille træspyd ned midt i kagen. Lad kagerne køle lidt i formene og vend dem herefter ud på en rist og lad dem blive helt kolde.

Dette bliver så det sidste blogindlæg for det næste stykke tid, for om få timer sætter vi kursen mod New York. Vi skal flyve klokken 6.15 fra Billund og skal være der ca 1 time før, så der går ikke ret lang tid før vi skal se dyner. Vi skal have lidt at spise om lidt, min mor har haft en kylling i grillen og derefter regner vi med at gå i seng. Ikke at vi får sovet, for det kan vi vist ikke så tidligt, men vi får da hvilet lidt og så kan vi jo også sove i flyet i morgen. De sidste småting er efterhånden pakket, vi mangler kun lidt toiletsager og lign, som bliver pakket, når vi har gjort os klar i morgen tidlig.

Jeg regner ikke med at blogge “on location”, men vender tilbage med masser af billeder – også af maden lige så snart vi kommer hjem.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)