Egentlig burde jeg have alt for travlt til at sidde her, for i dag løber Birthes og mit blogtræf i Vejen af stablen, men af en eller anden grund er jeg åbenbart i rigtig god tid, så jeg vil lige skrive lidt om den hummus vi fik til forret/snack i går aftes, inden jeg løber i bad og i øvrigt går i panik, fordi jeg måske har glemt et eller andet.
Jeg havde desværre ikke fået sat kikærter i blød, for ideen kom til mig, imens jeg rendte rundt i Føtex, så det blev en dåse udblødte kikærter i stedet for. Kikærter, ruccula og salatost blev blendet med stavblenderen og smagt til med citronsaft, olivenolie, salt, peber og tahin, men da jeg brugte en rimelig fast salatost i blog fra Løgismose, justerede jeg også lige konsistensen med et par spsk creme fraiche – jeg ved ikke om det ville være nødvendigt, hvis jeg havde brugt en mere cremet ost, men det kan jeg jo så finde ud af en anden gang.
Den færdige hummus smagte rigtig dejligt og blev nydt med lidt forskellige grønsagsstave til. Jeg ville egentlig også have bagt et focaccia, for det tror jeg også ville have smagt dejligt til, men da vi kom hjem efter at have handlet var vi ret sultne, så det blev droppet igen.
Hummusen smagte mildt af ruccula og smagen af osten var bestemt ikke dominerende – min ostehadende kæreste spiste den i hvert fald med glæde, men han viste jo heller ikke hvad den var lavet af. Det er en god idé først at blende alle ingredienserne til hummusen, undtagen hvidløget, og så først presse det i til sidst. Hvis hvidløget bliver blendet kan det udskille en let bitter smag som ikke altid er så behagelig.
Resterne bliver spist her over weekenden med flere grønsager til og evt. som smørelse i et par sandwich i morgen, hvis jeg stadig ikke får mig taget sammen til at bage føromtalte focaccia.
Hummus med ruccula og salatost.
1 ds. udblødte kikærter – eller udblød dine egne.
1 god håndfuld ruccula
200 gr salatost
saft af 1/2 citron eller lime
2 spsk tahin
3 spsk olivenolie
1 tsk salt og friskkværnet peber
evt 1-2 spsk creme fraiche
2 fed hvidløg, presset
Bland alle ingredienserne, undtagen hvidløg, i en skål og blend det godt sammen til en cremet hummus. Tilsæt hvidløget og stil hummusen på køl til den skal serveres.
Hej LaTascha 🙂
Jeg har kigget forbi og vil lige give mig til kende 🙂
Hvor er det en god idé at komme ruccula i humus, det må jeg helt sikkert prøve en dag.
Hav et rigtigt godt madblogger-træf.
De bedste hilsner fra
Anita
Liv og Mad
Hej Miss A og velkommen til:-)
Det smagte skønt med ruccula i humusen og det gav en rigtig fin farve – en anden gang kunne jeg måske også godt finde på at bruge spinat:-)
Rigtig mange hilsner fra
Anne – som havde et fantastisk
madblogger-træf:-)
Uhm, lækker udgave der, Anne!! Jeg elsker hummus 🙂
Tak for i går – vi gjorde det – og det gik da meget godt!!!
Kh
Birthe
Haha……jeg det gik da egentlig ok, hvis vi selv skal sige det, ik;-)
Selv tak for i går…kæresten har allerede spurgt, hvad vi så skal til at planlægge, men jeg har sagt, at vi lige holder en lille ferie nu:-)
Kærlig hilsen
Anne.
PS. Tjek lige alle de fyldte spiseborde der er begyndt at dukke op ude i blogland efter i går:-)