Så er bølgerne efter gårsdagens madbloggertræf i Vejen så småt ved at lægge sig. Jeg kom i seng ved midnatstid, men kunne slet ikke falde i søvn. Der var simpelthen alt for mange indtryk der først skulle bearbejdes, så jeg endte med at falde i søvn ret sent og vågnede først ved 9-tiden…

I dag har jeg nusset lidt rundt, sat et focaccia med oliven og en pladefuld boller i ovnen, været lidt rundt i blogland og læse hos Jer andre, opdateret min profil og drukket en kandefuld the, men nu kan det ikke udsættes længere. Jeg må i gang med af blogge om i går.

 

 

Vi lagde ud ved Anita i Kageriet i Holsted som viste os rundt i bageriet og demonstrerede hvordan man overtrækker og pynter en kage og hvordan man laver marcipanroser. Desuden viste hun os, hvordan man laver et lille marcipanbrudepar til en bryllupskage på ca. 20 minutter. Anita tager i øvrigt 450 kr for en topfigur, men så er den også lavet så den næsten ligner brudeparret på en prik og både kjole og brudebuket kan man også få til at matche.

Landets absolut mest fotograferede marcipanbrudepar 🙂

Herefter gik turen til Anita’s “prøvesmagnings”- lokaler hvor der ventede os en “diskret” portion bryllupskager. De tre første kager fra venstre er nogle Anita selv har udviklet, og de to sidste er nogle hun havde med sig fra sin tid som konditor hos Conditori H. C. Andersen i København. Den næstsidste kage er desuden magen til den hun var med til at lave til Frederik og Mary’s bryllup i sin tid.

Jeg tillader mig til at linke til Heidi’s blog, for jeg kan se, at hun har skrevet alle detaljer vedr. fyld og pynt ind i sit indlæg – skulle du være nysgerrig efter at vide mere om kagerne, så kig ind hos hende:) Min favorit var for resten kagen i midten, der var fyldt med jordbærmousse og limemousse og så let og luftig, at det var lige før man ikke kunne føle den i munden – men også kun lige før 😉

Udover bryllupskagerne var der også fade med bitte små Sarah Bernhardt kager på marcipanbund og så Anita’s berømte “guld” træstammer som er små delikate træstammer der er penslet med lidt guld i enderne – der kan man godt nok tale om en kvalitetstræstamme.
For at vi ikke skulle gå helt i sukkerchok over alt det kage havde Dolce Gustolinet op med deres kaffemaskiner i kælderen, så der blev afprøvet en hel del forskellige kopper kaffe. De mest hardcore fik Dolce Gusto’s varme kakao til kagerne 😉 Efter endt kagespisning og uddeling af goodie bags i Casa del Birthe gik turen videre til Allan og hans skønne restaurant “Bedre Byggeskik” som skulle danne rammen om resten af arrangementet.
Efter velkomst og lidt kort info om restauranten satte vi os til bords og fik bestilt drikkevarer. Der var blandt andet en kør-hjem vinmenu til bare 125 kr, hvor man fik samme vine som i den originale vinmenu, men ikke i større mængder, end det stadig ville være forsvarligt at køre hjem. En genial idé som jeg selv benyttede mig af. Og så kom første forret på bordet.

Røget lammeculotte i tynde skiver med karsecreme og skum, spæde salatblade, brændt hvidløg og yoghurt-vanille sne.

En skøn starter og fint samspil mellem det saltede røgede lammekød, den milde karsecreme og yoghurt-vanille sneen.
Den tilhørende vin var en tysker, en Johannishof Riesling Kabinett Trocken Berg Roseneck 2009 Rheingau…En tør vin der perlede let på tungen og gik fint til det røgede lammekød.

Næste ret var porcheret perlehøne på bund af kogte porre. Pyntet med forkullede porretoppe og dansk æbleeddike vinagrette, friterede kapers og perlehøne “flæskesvær”.
Perlehønen var lækker og mør, porrene var dampede helt perfekte, men jeg ved ikke rigtigt hvad de der forkullede porretoppe skulle gøre godt for. De så vældig fine ud men var lidt tørre at tygge i og gav ikke rigtigt noget til retten. Det gjorde æbleeddikevinagretten til gengæld, for den formåede på fineste vis af samle perlehønen og porrene og de ristede kapers og de sprøde perlehønesvær er en historie for sig – mums de var gode.
Vinen var denne gang en italiener, en Kellerei Girlan Cuvée Bianco ‘448 s.l.m.‘ Vigneti delle Dolomiti 2009.

Hovedretten bød på en rosastegt oksefilet med krydderurte top og lun waldorfsalat. Vi fik en lille mørdejstærte med fyld af selleripure og sellerikugler, brasseret bladselleri, foie gras terrin, hjemmelavede rosiner, tyttebær og okse glacé. Tilbehøret var en form for brunede kartofler.
Kødet var lækkert, mørt og perfekt stegt. Den lille skål med sellerifyld var virkelig lækker og de små, hjemmelavede rosiner var saftige og søde. Foie gras terrinen virkede en smule malplaceret og jeg tror ikke der var nogen ved vores bord der nåede igennem den. Jeg er jo ikke så stor en kødspiser, så oksefilet med foie gras til blev altså lidt for meget for mig. Normalt kan jeg ellers godt lide foie gras, men jeg manglede altså lige lidt brød og en anelse syre i form af en cornichon eller lign. for at for den ned.
Vinen var en franskmand, en kraftig basse af en Dom. St.-Pierre Côtes-du-Rhône 2009, som gik rigtig godt til det møre oksekød.

Et lille ekstra billede, inden vi går til osten. Herfra kan man bedre se den lille fine mørdejsskål med sellerikuglerne…

Og et enkelt skud af de “brunede” kartofler og en piskerisehånd har også fået sneget sig med på billedet 😉

Så nåede vi til osten. En skive blåskimmel ost med sprøde rugbrødscroutoner, pærekugler, pæremarmelade, romsyltede solbær og solbær coullis.
Jeg kan godt lide blåskimmelost, og denne her var cremet, lækker og lige tilpas skarp. Tilbehøret var veltilberedt og gik i perfekt spænd med den skarpe ost, men jeg ville gerne have haft lidt brød til. De 3 små rugbrødscroutoner var skønne, men fyldte ikke så meget i forhold til den store skive ost, så det blev til for meget til sidst og jeg måtte desværre levne lidt af osten.
Desuden var der flere i selskabet der ikke brød sig om blåskimmelost, så måske man skulle have lavet en ostetallerken med lidt flere forskellige slags og så skåret dem knap så store.
Vinen var denne gang en lækker lækker portugiser, en Maynard’s Colheita 1999. Uhhh…sådan en god, kraftig portvin er perfekt til ost 🙂

Så kom den første af tre desserter ind. Først lidt tæt på.

Og så på afstand. Dessert nummer ét bestod af æblekugler i glas med æblemostsirup med sprød nougat og vanilleyoghurt. Det var simpelthen så lækker. De sprøde friske æblekugler, den knasende nougat, den klistrede sirup og den milde yoghurt….årh jeg kunne godt have spist flere af dem, men der var ikke plads for dessert nummer to var på vej.

I glas nummer to var der en smuk, grøn kugle æblesorbet, vanillesirup med vodka og brombær. Isen smagte skønt af æble og den søde sirup og de syrlige brombær passede perfekt sammen med. Ja, jeg er en sucker for sådan nogle lækre desserter 🙂 Vinen til de skønne desserter var en spanier, én Montecristo Moscatel Blanco Dulce Navarra 2009 der smagte formidabelt. Sød og syrlig på en gang og perfekt som afslutningen på den lækre middag.

Helt færdige var vi nu ikke, for den tredie “dessert” skulle vi også lige have med. Den bestod af en lille bitte iskold flaske med et shot hjemmelavet æblemost. Uhhh, den var god. Jeg elsker altså hjemmelavet æblemost selvom den ikke er helt så sød og lækker, som når det er højsæson for æbler i efteråret.

Efter maden kom Jens fra Growers Cup og serverede kaffe og fortalte lidt om kaffens historie og så var det pludselig tid til at bryde op og tage hver til sit. Hvor tiden er blevet af hvad jeg ikke, men jeg må jo have haft det sjovt 🙂

Jeg vil gerne takke alle Jer der deltog, for at have været med til at gøre dagen så dejlig. Også mange mange tak for Jeres skønne “værtindegaver” til Birthe og mig. Jeg nød dagen hele vejen igennem og selvom jeg var træt i går aftes, da jeg kom hjem i seng, ville jeg allerede være klar på at begynde forberedelserne til et nyt blogtræf i morgen, hvis det skulle være – måske 😉 Det var skønt at møde Jer alle og få sat ansigt på og endnu engang oplevede jeg hvordan det er at møde folk for første gang, når man føler man har kendt dem i flere år 🙂

Jeg vil gerne takke Allan fra Bedre Byggeskik for at lægge lokaler til vores dejlige aften og sørge for al den lækre mad og vin, og Anita i Kageriet, for at underholde os med sine evner inden for konditorkunst og ikke mindst for at fylde os med bryllupskager i alle afskygninger – jeg er sikker på vi er flere der gerne kommer forbi, hvis hun på et tidspunkt mangler testspisere. Tak til Julie og Bjørn fra Dolce Gusto som kom og serverede lækker kaffe og kakao til os – jeg håber I havde en lige så dejlig dag som mig, selvom I ikke var en del af “madnørderne” og jeg håber ikke I blev alt for pinligt berørte over os, når blitzlysene lynede gennem lokalet hver gang en ny ret blev sat foran os 🙂
Og tak til Jens fra Growers Cup, som indviede os i kaffens verden, lærte os lidt om de små, brune bønner og sørgede for, at vi havde koffein i blodet til hjemturen 🙂
Sidst men ikke mindst, tak til Birthe, for uden hende var dette her aldrig blevet til noget. Tak fordi du spurgte mig, om jeg kunne tænke mig at være med til at arrangere et madbloggertræf for et halvt år siden. Tak for alt det arbejde du har lagt i det, imens jeg indimellem har været nødt til at forsøge at passe mit liv i Kvickly og tak for al din planlægning og alle dine lister 😉
Jeg har endnu ikke helt forberedt mig på, hvordan det må føles at åbne min mailbox uden den sædvanlige bunke opdateringer fra dig, men jeg må jo prøve at vænne mig til det 😉
Resten af dagen står 100% i afslapningens tegn og senere skal jeg se Zulu Awards – og LINE, BITTEN, COCO OG CO, MISS MUFFIN og PISKERIS – jeg håber at Klovn the Movie vinder alt i aften! 😉

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)