Jeg er lidt bagud med blogningen, for kærestens mor havde fødselsdag i går, og vi kørte direkte ud til hende efter arbejde, så der blev ikke tid til indlæg. Torsdag havde vi min onkel til spisning, og menuen stod på forloren hare med brun sauce, kartofler og waldorfsalat – ikke ligefrem noget nyt under solen, men til dessert fik vi til gengæld walesboller med flødecreme og syltetøj – dem vender jeg tilbage med snarest muligt.

Men forleden fik vi en omgang gode, gammeldags pandekager med fyld. Der havde efterhånden hobet sig en del, særdeles spiseklare, grønsager op i kurven, så det var bare med at få snittet så mange som muligt og få dem vendt i fyldet. Det er egentlig ikke så vigtigt hvilke grønsager man bruger, for langt de fleste kan anvendes, og det er en genial måde at få tømt ud i skuffen på. Krydringen foregår lidt på gefühl – jeg kan godt lide at de færdige pandekager har lidt bid, så jeg smager gerne til flere gange undervejs, derfor har jeg heller ikke angivet mål i opskriften.

Normalt bager jeg pandekagerne selv, men pludselig viste det sig, at jeg hverken havde mel eller mælk. Det vanskeliggør jo unægteligt processen en del, så enden af det blev, at jeg måtte ringe til kæresten og bede ham smutte forbi Fakta på vejen hjem. Vi regnede os så frem til, at medmindre vi ville spise ret sent var det nemmere, at han lige tog et par pakker færdiglavede pandekager med hjem….. Well, de kunne godt spises, men jeg syntes de var en lille smule for tykke i det og så var de også lidt søde, selvom der stod madpandekager på pakken. De kan bestemt godt bruges i en snæver vending, men medmindre man har meget travlt, så vil jeg nok foreslå, at man selv bager sine pandekager.

Pandekagerne blev rullet sammen om fyldet, drysset med en blanding af smuldret cheddar, som jeg havde en rest af i køleskabet, og revet mozzarella. De blev gratineret i ovnen i 10 minutter, til osten var gylden og boblende, og så fik vi en lækker blandet salat til. Det var måske ikke ligefrem gastronomi på højt plan, men fyldte pandekager har altid været en af mine livretter. De smagte skønt og med alle de grønsager jeg fik fyldt i er det også ret sund mad – navnlig hvis man ikke drysser helt så meget ost på som jeg gjorde – men det er jo en smagssag.

Fyldte pandekager.

ca. 15 stk.

500 gr hakket oksekød
olie
4 løg i tern
6-8 gulerødder, groftrevne
5 store persillerødder, groftrevne
6 tykke stængler bladselleri i små tern
2 peberfrugter i mindre tern
paprika
tabasco
all round krydderi fra Santa Maria
salt og peber

15 madpandekager
revet ost til gratinering

Brun oksekødet i olien i en stor gryde. Tilsæt løg og lad dem svitse med. Tilsæt alle de snittede grønsager og svits dem med til de er møre – ca 10 minutter. Smag kødfyldet til med paprika, nogle dråber tabasco, all round krydderi, salt og peber. Fordel fyldet på pandekagerne, ruld dem sammen og læg dem i et ildfast fad. Drys med revet ost og gratiner dem i ovnen ved 200 grader til osten er gylden og smeltet. Server med blandet salat eller bådkartofler eller flutes eller guacamole:-)

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)