Aftensmaden kom i dag til at stå på en super nem slags tortilla sandwich med masser af grønt, hakket oksekød og hvidløgsdressing. Kødet blev brunet og krydret på den nemme måde, nemlig med et brev økologisk taco mix og salatfyldet bestod af rød peber i små tern, agurk i tynde skiver, strimlet iceberg, tomater i skiver, forårsløg i tynde ringe, majs og sorte oliven.

Dette er ikke så meget en opskrift men nærmere en beskrivelse af, hvordan de lækre tortilla sandwiches blev udformet. Jeg brugte fuldkornstortillas, som blev smurt med salsa, kødfyldet blev fordelt overpå salsaen og tilsidst blev de drysset med revet mozzarella og gratineret i ovnen ved 200 grader i ca. 5 minutter til osten var smeltet og tortillaen let sprød.

Imens tortillaerne var i ovnen, rørte jeg en dressing af lidt creme fraiche, et fed hvidløg, et nip sukker og en smule salt og da tortillaerne var gratineret færdige og det hele smeltet godt og grundigt sammen, tog jeg dem ud af ovnen igen. Herefter blev salatfyldet fordelt på den ene halvdel af tortillaen. Nederst salat, herefter agurk, tomater, majs, forårsløg, peberfrugt, oliven og et par dryp af hvidløgsdressingen.

Sandwichen blev klappet sammen og så var vi ellers klar til at spise. Det er første gang, jeg har lavet tortillas på denne her måde, men bestemt ikke sidste. Ideen kom faktisk til mig forleden aften, hvor jeg lå i min seng og ikke kunne falde i søvn – for så kommer mine tanker, sjovt nok, altid til at kredse om mad og nye muligheder.
Jeg lå altså der og fik lyst til en pizzasandwich og på en eller anden måde blev det transformeret over til en tortillasandwich med masser af salsa, spicy oksekød og revet ost i ovnen og efterfølgende dænget til med lækkert fyld og dressing.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)