I min familie har vi tradition for, at spise vandbakkelser med flødeskum eller flødecreme og syltetøj til fastelavn. Altså som sådan en slags fastelavnsboller. Som skrevet i forrige indlæg, fik vi vandbakkelser til dessert efter haren, da vi havde min onkel på besøg forleden aften.

Vandbakkelserne bliver gerne serveret med flødeskum, eller en flødecreme lavet af halv flødeskum og halv kagecreme og så en klat hjemmelavet syltetøj. Denne gang blev der også eksperimenteret med at fylde lidt dulce de leche i dem, for vi har stadig en pæn portion tilbage af det, jeg havde med hjem fra Malaga i sommers. Det var en stor succes, omend jeg ikke selv deltog, da jeg foretrækker vandbakkelser med en klat syltetøj, men både min lillebror og Morten var meget begejstrede.

Vandbakkelsesdejen kan også formes som en stang på bagepladen, bages og derefter serveres med lidt glasur ovenpå – altså uden fløde og creme, hvis man er til det mere enkle. Og endelig kan man gå hele vejen og lave en fuldendt walesstang af la bagerens med flødeskum, flødecreme, syltetøj, chokoladedrys og frugtpynt.

Vandbakkelser.

8-10 stk.

120 gr smør
120 gr mel
2 1/2 dl kogende vand
4 æg

Smelt smørret i gryde og rør melet ud i smørret. Tilsæt herefter vandet af et par omgange imens der piskes godt mellem hver gang. Når massen er helt glat, lader man lige gryden stå på varmen et par minutter, uden at dejen tager farve. Herefter tages gryden af varmen og æggene røres i et af gangen – husk at røre grundigt mellem hvert æg.
Sæt skefulde af dejen på en bageplade – husk at de hæver, så de må ikke stå for tæt. Bag vandbakkelserne i 15-20 minutter ved 210 grader, til de er luftige og gyldne. Det er MEGET vigtigt, at ovndøren ikke åbnes under bagningen og slet ikke før bakkelserne har hævet sig op, for så falder de sammen og kan ikke bruges.

Lad vandbakkelserne afkøle og fyld dem med creme, flødeskum, syltetøj, dulce de leche, Nutella eller andet godt.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)