Cheesecake med kirsebær og sprød kiksebund.

20 kommentarer
Desserter, Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Jeg elsker en rigtig god cheesecake med kirsebær, men faktisk så går der ret lang tid imellem, at jeg får dem lavet. Og det er jo egentlig noget pjat. For selvom der er en del delelementer, der skal være på plads, når man laver cheesecake, så er det faktisk ret nemt. Og så passer den skønne kage jo helt perfekt både til dessert og til en god kop kaffe.

Se også – Koldskålskage med kammerjunkere I Cheesecake med hindbær og lime I Risalamandekage med bastognebund 

Cheesecake med kirsebær og kiksebund.

Man kan bruge flere forskellige slags kiks til bunden i en cheesecake og jeg bruger som regel digestive. De smager godt og kan købes overalt. Og så ved jeg, at de har den helt rette konsistens, så bunden bliver fast og stabil og ikke smuldrer alt for meget. Hvorvidt man vil bage sin kiksebund eller ej, vil jeg lade være op til den enkelte.

Kiksebunden bliver ikke bagt i opskriften på den klassiske flødeostekage fra Karolines køkken. Men i flere af de nyere opskrifter, får bunden lige en tur i ovnen. Jeg bilder mig ind, at bunden bliver en smule mere stabil, hvis den bages. Men derudover suger kiksebunden jo også masser af fugt fra flødeostecremen, så det med stabilitet er måske nok så som så. Under alle omstændigheder kan man i hvert fald sagtens fordele flødeostecremen ovenpå den “rå” kiksebund og stadig få et perfekt resultat.

4.20 fra 25 stemmer

Cheesecake med kirsebær

Hviletid6 t
Samlet tid7 t
Antal: 8 stk

Ingredienser

Kiksebund

 • 75 gr smør
 • 150 gr digestive kiks (eller lignende)

Flødeostecreme

 • 4 blade husblas
 • 200 gr flødeost naturel
 • 2 dl creme fraiche 18 %
 • 50 gr flormelis
 • 2 tsk vaniljesukker
 • revet skal og saft af ½ usprøjtet citron
 • 2 dl piskefløde

Kirsesbærgelé

 • 4 blade husblas
 • 2 dl kirsebærsauce (syltede kirsebær på glas kan også bruges)
 • ½ dl vand

Fremgangsmåde

 • Smelt smørret.
 • Knus kiksene til fint rasp med en kagerulle eller i en food processor.
 • Kom de knuste kiks i det smeltede smør og bland det godt.
 • Sæt et stykke bagepapir fast i bunden af en springform (ca 20-22 cm i diameter) og fordel kikseblandingen i bunden. Pres det godt sammen med bagsiden af en ske.
 • Bag bunden i ovnen ved 175 °C (varmluft) i ca 10 minutter, indtil den er gylden. Lad herefter bunden køle let af, men lad den blive i formen.

Flødeostecreme

 • Sæt husblas i blød i koldt vand.
 • Kom flødeost, creme fraiche, flormelis, vaniljesukker, citronskal og saft i en skål og pisk det sammen.
 • I en anden skål piskes fløden til skum.
 • Knug vandet af husblassen og kom det i en lille skål sammen med 1 spsk af flødeostecremen.
 • Sæt skålen i mikrobølgeovnen i 10-15 sekunder, indtil husblassen er smeltet. Har man ikke en mikrobølgeovn, så kan skålen med husblas og flødeostecreme også smeltes over vandbad.
 • Tilsæt nu flødeostecreme 1 spsk ad gangen til den lune husblas-blanding. Rør godt rundt imellem hver skefuld, indtil flødeostecreme og husblas-blanding har nogenlunde samme temperatur. Der skal bruges ca 5-6 spsk flødeostecreme.
 • Bland herefter husblas-blanding og flødeostecreme og rør godt rundt. Tilsæt flødeskum og vend det hele sammen til en luftig creme.
 • Læg et stykke kageplastik langs indersiden af springformen og fordel flødeostecremen i formen. Glat cremen pænt på toppen, så geléen kommer til at ligge jævnt. Har man ikke kageplastik, kan man klippe et plastikchartek til, så det passer. Man kan også bruge en strimmel bagepapir, men da bagepapir suger fugt, vil kanten på den færdige kage ikke være helt glat.
 • Sæt kagen på køl og lad flødeostecremen sætte sig i ca 2 timer.

Kirsebærgelé

 • Sæt husblas i blød i koldt vand.
 • Kom kirsebærsaucen i en gryde og tilsæt ca ½ dl vand, så der bliver 2½ dl væde alt i alt og konsistensen bliver lidt tyndere.
 • Varm kirsebærsaucen. Den behøver ikke koge, men den skal være varm nok til, at husblassen kan smelte.
 • Tag kirsebærsaucen af varmen, knug vandet af husblassen og kom den direkte ned i den varme sauce. Rør rundt så husblassen smelter og stil herefter saucen på køl i 10-15 minutter, indtil den er næsten kold.
 • Hæld den afkølede kirsebærsauce på toppen af kagen og stil den tilbage i køleskabet i 3-4 timer (eller til dagen efter), indtil kirsebærgeléen har sat sig.
 • Ved servering fjernes ring og bund på springformen. Når bunden er fjernet, spændes ringen igen fast på kagen. Kagen kan nu løftes over på et fad og bagepapiret i bunden trækkes af, uden at kagen går i stykker. Fjern ringen fra kagen og træk kageplastikken af. Vil man have en helt skarp kant, så skal man lade en kniv eller palet følge plastikken, efterhånden som det trækkes af.
 • Lad kagen hvile på køl indtil servering. Den kan sagtens holde sig 1-2 dage og den kan også fryses.

Tips til skønne variationer.

Denne her cheesecake er med kirsebærtop. Og eftersom jeg er vild med kirsebær, ender det som regel med en kirsebærtop, hvis jeg skal bestemme. Men selvfølgelig kan man sagtens bruge alle mulige andre former for frugtsaft til toppen. En cheesecake med hindbær eller jordbær på toppen er fx ret populært. Det ser især fint ud, hvis man så også lige pynter med friske hindbær eller jordbær og måske lidt hvid chokolade øverst.

Derudover kan man bruge hyldeblomstsaft, appelsinsaft, citronsaft eller limesaft til sin cheesecake. Beregn ca. 2 blade husblas pr 1 dl saft og følg så ellers opskriften herover. Bryder man sig ikke om gelé, så kan man sagtens pynte kagen med friske bær i stedet for. Man kan også lave en hindbær- eller jordbærsauce af blendede bær og servere den ved siden af kagen.

En cheesecake kan holde sig i et par dage på køl uden at tage skade. Den er derfor oplagt at lave til gæster og til større fester, fordi man kan have det hele klar på forhånd. Kagen kan desuden fryses, hvis man vil være ude i rigtig god tid.

20 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
LaTascha
12 år siden

Henrik – Det var så lidt, jeg håber kagen blev god, selvom det jo er lidt tid siden du skrev:-)

Mange hilsner fra

Anne.

Henrik
12 år siden

tak for din opskrift og øvrige kommentarer – jeg har altid været vild med denne kage, som jeg fik tit, da jeg arbejdede i Østrig og skal til at lave en nu

LaTascha
12 år siden

Birthe – Ja fy, slemme mig:-)

Haha….det er altså ikke sådan at jeg render med gaflen foran mig som en sabel – eller måske en lille smule;-) Men cheesecake er altså også godt…

Håber du nyder påsken og det dejlige vejr:-)

Kærlig hilsen

Anne.

LaTascha
12 år siden

Malou – Nej jeg så godt, at det kniber lidt med plads i dit køleskab:-)

Jeg brugte et glas dessertkirsebær vi havde stående – havde egentlig tænkt mig at bruge et glas af dem fra Selleberg, men glasset var altså for lille og jeg havde kun ét stående…:-)

Og god påske til dig.

Newyorkerbyheart
12 år siden

Fy Anne! 😉

Men den ser nu godt ud – og jeg får også lyst til den form for cheesecake nu 😀

Kan lige forestille mig dig i nattøj og med en gaffel i hånden, gå målrettet mod køleskabet….

KH
Birthe

Malou Klidmoster
12 år siden

Uhm, jeg elsker cheesecake med kirsebær 🙂 Har købt ind til en, men har simpelthen ikke plads til den i køleskabet, så det må vente et par dage.

Hvad er det for nogle kirsebær du har brugt?

God påske 🙂

Inge
10 år siden

Herhjemme har vi lavet denne cheesecake adskillige gange med stor succes, så tak for opskriften. Faktisk er det først i dag, at en veninde sagde til mig: Hvad skal du med de æggehvider, du har købt ind til din cheesecake? Vi er sprunget let og “elefant” over at komme æggehvider i noget af kagen, selv om de står som en ingrediens 🙂 Opklaring???

Mads
8 år siden

Hvor ser det bare lækkert ud:) mig og min kæreste har for tiden en kagefetich, hvor vi bager flere gange om ugen. Denne er nu også skrevet på vores tuds tavle i køkkenet 🙂 Tak for opskriften.

Jørge R.
6 år siden

Hvor og hvornår skal flødeosten bruges? Det skriver du ikke??
Hvori består fornyelsen i forhold til Karoline?

Cecilia
2 år siden

Hej,

Jeg vil gerne lave cheesecaken i en form på 26 cm – kan jeg bare fordoble opskriften? Eller skal der så mindre husblas i? 🙂

Vh

Cecilia
2 år siden

Tak for svar 🙂
Jeg har lavet cheesecaken 3 gange nu med dobbelt portion og hver gang kommer der små klumper af husblas i. De er nok på størrelse med et hørfrø. Hvordan kan det være?
Jeg følger opskriften.

hanne
1 år siden

Når jeg bruger den springform str du angiver samt mængde ingredienser, bliver kagen for lav !!

Susanne
2 måneder siden

Hej et spørgsmål. Er der ingen æg i 😊

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)