Min lillebror er blevet opereret i kæben og er derfor på flydende og blød kost for tiden. Menuen har derfor stået på kartoffelmos med millionbøf til aften, ikke noget jeg blogger om, for så spændende er det jo heller ikke.

Til gengæld har jeg fået eksperimenteret lidt i køkkenet i dag, for i de sidste par dage har begrebet madvafler fyldt ikke så lidt i mine tanker. Jeg forestillede mig, at man måtte kunne lave dem lidt ligesom blinis, men derudover tilsætte lidt groft mel til dejen, for at give vaflerne lidt mere substans og bid.

Vaflerne blev bagt på hvedemel, fuldkornshvede og havregryn og det fungerede rigtig godt. De blev lette og sprøde og havde tilpas meget bid til, at de fungerede glimrende som tilbehør til den tunmousse jeg havde planlagt at servere til.

Tunmoussen er bestemt ikke fedtfattig, men jeg holder på at når man skal have tunmousse, så skal det altså være ordenligt. Jeg har ikke noget imod tun rørt med fedtfattig creme fraiche, det smager glimrende som salat i sandwiches og lign, men det har altså ikke noget med rigtig tunmousse at gøre.

For at give tunmoussen den rigtige konsistens skal der bruges husblas som blødes op i vand og derefter smeltes i citronsaft. Den nemmeste måde at gøre det på er altså at smide skålen 15 sek. i microovnen og så røre 1 tsk. af tunmassen ud i den smeltede husblas og derefter vende det hele i resten af tunmassen. Men har man ikke en microovn kan det selvfølgelig sagtens lade sig gøre at smelte husblassen i citronsaften over vandbad.

Husk at tunmoussen skal stå koldt 4-5 timer før den er stivnet helt og kan formes til fine “æg” eller kugler med en ske eller vendes ud på et fad.
Jeg anrettede tunmoussen med brøndkarse som jeg er vild med og de lækre grove vafler.

Uhh det var godt. De der vafler skal der altså leges videre med indenfor overskuelig fremtid.

Tunmousse.

2-3 pers.

1 ds. tun i olie eller vand
1 dl creme fraiche 18 %
1 spsk mayonnaisse
salt og peber
saften af en 1/2 citron
2 blade husblas
3/4 dl piskefløde

Hæld vand eller olie fra tunen og findel den med en gaffel. Rør creme fraiche, maoynnaise, salt og peber i. Hvis der ønskes en mere cremes konsistens køres massen med en stavblender.
Husblas udblødes i vand og lægges i en skål sammen med citronsaften. Smelt husblas og citronsaft, enten i microovn ca. 15 sek ved fuld watt eller over vandbad. Rør en tsk. af tunmassen ud i den smeltede husblas og vend derefter husblassen over i den resterende tunmasse. Lad tunen hvile mens fløden piskes til skum. Vend forsigt flødeskummet i tunen, smag til med salt, peber og citron og lad moussen hvile minimum 4-5 timer inden servering.

Grove vafler.

4-5 hele vafler

1 1/4 dl hvedemel
1 1/4 dk fuldkornshvedemel
1 dl havregryn
1/2 tsk salt
1/2 tsk bagepulver
2 æg
2 dl mælk
2 spsk olie

Hvedemel, fuldkornshvede og havregryn sigtes sammen. Salt og bagepulver tilsættes. Æggene røres i og herefter tilsættes mælken og olien. Lad dejen hvile ca. 30 minutter.
Varm vaffeljernet op og bag vaflerne 3-4 minutter til de er gyldne og sprøde.

Lad vaflerne køle let så de kun er lune og server dem med tunmousse og brøndkarse.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)